Un brot en una escola de Sabadell obliga a confinar més d'un centenar d'alumnes

Tots són casos asimptomàtics o lleus que s'han estés entre primària i el parvulari

Escola
Escola
23 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:13h
Un brot a l'Escola Guixot, situada al passeig Comerç, 11, de Sabadell ha obligat a confinar 145 alumnes, amb dades del Departament d'Educació fins aquest dimarts. També ha detallat que en els últims deu dies hi ha hagut 26 casos positius al centre -en té 27 acumulats-. És la primera gran afectació que es dona a la ciutat des de l'arrencada del curs.

Educació ha precisat que dels 145, 144 són estudiants i un forma part de l'equip docent. La directora i titular del centre, Vanessa Jiménez, ha indicat que el focus es troba en cinc aules de primària i a parvulari -sis grups- i ha subratllat que en tots els casos, o bé són asimptomàtics o amb símptomes lleus.

Ha assegurat que "no se sap com", però s'han trobat amb l'entrada del virus a l'escola i s'estan "efectuant les mesures" adients, tal com marquen els protocols sanitaris. Jiménez ha apuntat que al llarg de la setmana vinent s'aniran reincorporant, ja que els primers casos van detectar-se el passat dimarts.

La directora ha destacat "l'efectivitat" de la vacunació, ja que cap estudiant de secundària ha estat afectat per aquest brot i també ha volgut agrair "l'acompanyament de les famílies i suport en tot moment" en conèixer el gran nombre de casos que s'han multiplicat amb el pas dels dies.

Quart cas al Vallès Occidental
El brot a l'Escola Guixot és un dels quatre, amb xifres elevades, al Vallès Occidental, tot i que a la capital vallesana no hi ha tantes persones confinades. A l'Escola Thau, de Sant Cugat, n'hi ha 284 (311 en el darrer balanç) i 37 positius en els darrers deu dies (35). Molt a prop de la situació viscuda fa uns dies al centre Pureza de María, del mateix municipi, que va superar les 300 persones aïllades. A La Sínia, a Cerdanyola, n'hi ha 200 i 35 positius en els darrers deu dies.