Sabadell estrena dues noves deixalleries urbanes

L'objectiu és posar a l’abast de la ciutadania més mitjans per incrementar el volum de la recollida selectiva i reduir els impropis | Aquest divendres entren en funcionament a Ca n'Oriac i a la zona Sud

Norma Vidal
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:05h
Xavi Guerrero, regidor d'Espai Públic amb Marina Taltavull, responsable d'Smatsa
Xavi Guerrero, regidor d'Espai Públic amb Marina Taltavull, responsable d'Smatsa | Juanma Peláez

Xavi Guerrero, regidor d'Espai Públic amb Marina Taltavull, responsable d'Smatsa. Foto: Juanma Peláez


Sabadell estrenarà divendres dues noves deixalleries urbanes al nord i al sud de la localitat. Es tracta de dos punts ubicats al barri de Ca n'Oriac, al carrer de Montblanc, i a la zona sud, al carrer Lope de Vega. La posada en marxa d'aquests serveis respon a la voluntat municipal de posar a l’abast de la ciutadania més mitjans per continuar incrementant el volum de la recollida selectiva i també reduir els impropis. Ambdues instal·lacions disposen d’un punt d’informació sobre la correcta separació dels residus.

L’objectiu d’aquest nou servei és oferir a la ciutadania l’opció de reciclar residus domèstics com: l’oli vegetal, cosmètics, aparells elèctrics i electrònics petits, roba i calçat, cartutxos de tinta i tòner, fluorescents, bombetes, càpsules de cafè i de plàstic, CD i DVD, aerosols que no tenen cabuda en la recollida municipal ordinària; sense haver de desplaçar-se a un dels punts blaus que hi ha ubicats a altres zones de la ciutat, com és el cas del de Can Llong o el del Parc Central del Vallès. 
 

Imatge de la nova deixalleria urbana de Ca n'Oriac Foto: Juanma Peláez


"Estrenem un nou model de deixalleries per aconseguir millorar l’eficiència en el reciclatge dels residus i fer més fàcil que la gent s’acosti fins als punts blaus", ha apuntat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, en una visita a la nova instal·lació de Ca n'Oriac. 

Per la seva banda, Marina Taltavull, directora de comunicació d’Agora Grup, de la qual forma part la concessionària de neteja viària Serveis Medi Ambient (SMATSA), ha afirmat que "aquest nou concepte de deixalleries urbanes és una millora per a la ciutat perquè el veïnat comptarà amb dos punts més de reciclatge i d’informació pel que fa a la correcta separació dels residus, de tal manera que Sabadell esdevindrà més sostenible".

Un servei a peu de carrer

Aquestes noves deixalleries urbanes estan concebudes per donar servei únicament a particulars, que podran accedir a la instal·lació a peu. L’horari serà de dilluns a dissabte de 09:00 hores a 13:00 hores. El personal de la deixalleria urbana estarà format per atendre i orientar els usuaris sobre els criteris de classificació dels materials i l’ús adequat dels recipients de residus, els quals estaran totalment senyalitzats amb els pictogrames oficials de seguretat. 

Un cop classificats segons la tipologia, complint amb la normativa ambiental vigent, els residus es recolliran i es transportaran fins als centres de gestió i tractament que determini l’Ajuntament per garantir-ne el tractament correcte. 

L’ús de les deixalleries urbanes també comptarà a l’hora de demanar les bonificacions de la taxa de residus. Cal recordar que si es fa ús del servei de deixalleries municipals (punts blaus, deixalleries urbanes i Mobiblau) de 4 a 8 vegades hi ha una bonificació del 10 % en la taxa de residus i si es fan 9 o més visites hi ha una bonificació del 20%.