«Passaport Cultural»: l'incentiu per pujar nota a Palau-solità i Plegamans consumint cultura

Una iniciativa que comença aquest curs, adaptada d'una idea de Guadalajara

El carnet per validar el consum cultural
El carnet per validar el consum cultural | ACN
A.H.
22 de novembre del 2021
Actualitzat el 23 de novembre a les 10:14h
En aquests dies que el passaport Covid està en boca de polítics, especialistes i als titulars de tots el mitjans de comunicació, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans fa dies que utilitza el seu particular: ha posat en marxa aquest curs el Passaport Cultural, una iniciativa que premia els alumnes de secundària, amb millora de la nota de Literatura Catalana, que participin de manera activa o com a públic en actes culturals.

Una idea replicada de Guadalajara, adaptada a la realitat local, i que busca promocionar el consum de continguts culturals entre els estudiants de primer i segon d'ESO del municipi. "Es tracta d'una iniciativa de Joventut que vol apropar els joves a la cultura, consisteix en promocionar que participin de manera activa o participant com a espectadors en diferents propostes", ha precisat l'alcalde, Oriol Lozano.
 

Alumnes entrant al centre educatiu Foto: ACN


Es va gestar durant el curs passat i s'ha posat en marxa aquest, amb un pressupost de 25.558,91 euros i el treball conjunt amb tres centres, els dos instituts públics, el Ramon Casas i Carbó i el Periquet, i l'escola concertada Miranda. Els alumnes disposaran d'un carnet amb un disseny exclusiu que ha creat una alumna de batxillerat Artístic de la localitat, i on hauran de validar cada activitat cultural a la qual hi assisteixin o hi participin, fins a completar sis per cada trimestre.

"Cada cop que vagin a una activitat se'ls segellarà, i això els acabarà donant un rendiment en la matèria de Literatura Catalana", ha explicat Lozano. Aquestes activitats han de ser prèviament validades, de manera que seran aquelles que ofereixi la regidoria a través dels diferents programes que planteja mensualment, les que s'ofereixen en centres com l'espai jove de l'Escorxador, o qualsevol de les que es puguin plantejar a nivell local i obtinguin el corresponent vistiplau.

Arribi a més llocs
La voluntat és que aquesta proposta es pugui fer extensiva a altres municipis, fet pel qual el reconeixement de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha obert la porta a compartir l'experiència. "La nostra iniciativa es pot implantar en qualsevol altre població, encara no hem establert contacte amb altres localitats però de ben segur que s'hi sumaran", ha augurat el batlle.