​ERC reclama conservar el pagament personalitzat dels impostos per a famílies vulnerables

La formació presenta una desena d’esmenes a les ordenances fiscals de 2022

Ajuntament de Sabadell.
Ajuntament de Sabadell. | Gala Espín
20 de novembre del 2021
La regidora d’ERC, Èlia Soriano, ha reclamat que es conservi el Pla de Pagament Personalitzat (PPP) dels impostos per a famílies vulnerables de cara al trasllat que s’ha fet de la gestió dels tributs a la Diputació de Barcelona. I és que, segons ha explicat, amb aquesta nova modalitat en quedarien fora i espera que l’Ajuntament de Sabadell “tingui prou força” per negociar-ho amb l’entitat supramunicipal.

Es tracta d’una iniciativa impulsada en l’anterior mandat, tal com ha recordat, i que beneficia un 3% de les llars de la ciutat, al voltant d’unes 2.500 persones. És una de la desena d’al·legacions que han presentat els republicans a les ordenances fiscals de 2022, que malgrat “l’oposició” a la pujada generalitzada, i “desmesurada”, d’un 3,7%, “podríem dir no a tot, però hem de ser responsables”, ha expressat Soriano.

En aquest sentit, ha enumerat propostes com “tarifació social” dels preus dels equipaments esportius, igual que es dona amb les escoles bresso; un increment de 3.000 a 6.000 euros del topall de bonificació del 50% de l’IAE per a les empreses que “facin inversió verda” i la congelació del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

El regidor, Raül Garcia Barroso, ha explicat també que han afegit en les esmenes un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits i bonificació del 90% si cedeixen a la borsa d’habitatge, una deducció del 100% per a la taxa d’ús d’equipaments a les entitats que duguin a terme més de la meitat de la seva activitat a la ciutat i que les piscines municipals siguin gratuïtes durant episodis d’onada de calor.

Tant Soriano com Barroso han admès que són al·legacions “contundents” i a la crescuda dels tributs “s’afegeix el 2% de l’aigua”, ha subratllat el republicà. Soriano ha assegurat que són “una bateria de propostes per incidir en l’increment” i, a la vegada, “reduir la vulnerabilitatal màxim”. Aquestes ordenances, aprovades inicialment en un ple extraordinari del passat octubre, poden rebre al·legacions fins al 29 de novembre.