1 de 10
Educació

Diversex, la guia d'educació sexual per a joves i centres educatius

Una col·laboració entre Actuavallès i l'Institut Ribot i Serra

El llibre Diversex vol superar la concepció tradicional de tallers i xerrades | Radio Sabadell
per Carlos Paños, Sabadell, Catalunya | 21 de novembre de 2021 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aterra als centres escolars de cicles formatius, batxillerat i universitat Diversex, la guia que persegueix l'empoderament de les escoles i que neix de la necessitat d'abordar a les aules, i també fora, l'educació sexual i la prevenció de violències masclistes per posar en marxa amb joves i adolescents.

El llibre -fruit de la col·laboració entre Actuavallès i l'Institut Ribot i Serra de Sabadell- té com a objectiu aspirar a superar "la concepció tradicional" de tallers i xerrades. Per això, es vol fer "un canvi de model més real" que estigui basat en la incorporació d'una perspectiva feminista i interseccionalitat en les professions del món social i educatiu. Per aquest motiu, es distribuirà des del mateix Departament d'Educació.


Diversex s'estructura en cinc blocs temàtics que qüestionen els models hegemònics establerts: qui soc (gènere i interseccionalitat); com soc (cossos, cicle menstrual i reproducció); els meus plaers (desig, porno i models de bellesa); amors, afectes i estima (alternatives a l'amor romàntic); prevenció d'ITS i autocura (què són i quines són, reducció de riscos i salut reproductiva).

En principi, aquesta iniciativa està pensada especialment per a professionalsalumnat de cicles formatius i de batxillerat i universitaris interessats. Tot i que també pot resultar adient per a altres públics que sentin curiositat pel tema.
Participació