Sergio Dalma solapa «Treinta...y tanto» amb «Alegria»

El cantant de Sabadell llança un nou àlbum i defensa la tasca engrescadora dels artistes

L'actuació de Dalma a Sabadell
L'actuació de Dalma a Sabadell | Juanma Peláez
A.H.
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:15h
El cantant de Sabadell Sergio Dalma està passant de recordar grans temes de les tres dècades de carrera, amb la gira Treinta... y tanto a interpretar les noves cançons del nou àlbum que ha llançat, Alegria (Sony Music). I ho fa fet pràcticament d'un dia per l'altre, tot i que els clàssics seguiran sonant fins a finals de 2021.

Serà estrany, ha comentat en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), enllaçar una gira amb l'inici de la següent, entre altres coses perquè el repertori no té res a veure. Dalma ha explicat que el nou treball "és el que necessitem, i nosaltres [els músics] hem de defensar el rol de contagiar optimisme a la gent" i això ha tractat d'impregnar-ho al disc, encara que va haver de demanar als compositors "alguna balada" perquè s'havien pres al peu de la lletra el seu encàrrec "vitalista". L'exemple més paradigmàtic és la rumba La noche de San Juan -amb una versió en català adaptada per ell mateix-. "Qui hagués dit que Sergio Dalma cantaria una rumba", ha dit en to de broma. També ha destacat la cançó La vida, que li ha compost el bisbalenc Miquel Abras, "potser és la que m'agrada més", ha confessat sobre el tema que apareix en castellà al disc i que es troba al disc de La Marató de TV3 en català.

El 9 de gener al Liceu donarà el tret de sortida d'Alegria, només pocs dies després d'acabar el repàs a la seva trajectòria i és que l'àlbum arriba exactament dos anys després de Treinta...y tanto, però amb una pandèmia entremig "sembla que n'hagin passat molts més".

Signatures a casa
Precisament, el cantant aquest dissabte farà l'acte de signatures a la seva ciutat natal, Sabadell. A la sala d'exposicions de l'Estruch, entre les 17 i les 20 hores. Una trobada amb els i les seguidors/es marcada per un context de pandèmia i l'ús de la mascareta serà obligatori i la selfie s'haurà de fer mantenint la distància de seguretat.