ERC busca alcaldable a les eleccions municipals de 2023

Engega unes primàries i en menys de dues setmanes es coneixerà el nom

Els regidors d'ERC que van començar el mandat actual
Els regidors d'ERC que van començar el mandat actual | Juanma Peláez
A.H.
16 de novembre del 2021
Actualitzat el 23 de febrer del 2022 a les 17:48h
D'aquí a poc més d'un any i mig se celebraran les eleccions municipals a l'alcaldia de Sabadell i ERC ha començat a moure fitxa per tenir un candidat o una candidata. Aquest dilluns ha engegat el procés de primàries que s'allargarà fins al darrer dissabte de novembre, el dia 27, quan en el marc d'una assemblea s'escollirà qui encapçalarà la llista.

Un o uns alcaldables que els votaran tota la militància i els membres del Jovent Republicà, amb les úniques condicions de tenir tres mesos d'antiguitat, que visquin a la ciutat i estar al corrent dels pagaments. També les candidatures han de complir uns mínims com ara, abans del dia 25, tenir un 20% dels avals dels militants per optar a liderar el partit als comicis.

Un cop acabi aquest procés, la comissió electoral local farà una proposta de llista que haurà de ratificar una nova assemblea local amb els mateixos integrants que la de l'alcaldable i que se celebraria, com a molt tard, tres mesos abans de la cita amb les urnes.

El cap visible de la formació va canviar a mig mandat, Juli Fernández, alcalde entre 2015 i 2017, i candidat en les tres últimes eleccions municipals, va deixar l'acta de regidor. Ho va fer per dedicar-se a ser Delegat del Govern a Barcelona i, posteriorment, va ser escollit diputat al Parlament en la legislatura del president, Pere Aragonès. El va substituir el número 3, Gabriel Fernàndez, en els últims comicis, en els quals ERC va aconseguir set regidors, amb 19.284 vots, sent la segona força més votada.