Un dels absolts dels 9 de Lledoners: «L'acusació particular del Govern és com va fer Vox amb els presos polítics»

Els sabadellencs Èric Laredo i Oriol Sanz participen en una secció del programa d'humor "APM?"

A.H.
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:38h
Cinc dels 9 de Lledoners a dins el jutjat
Cinc dels 9 de Lledoners a dins el jutjat | Gemma Aleman
En la segona, i última, sessió del judici contra els coneguts com a els 9 de Lledoners -acusats de diversos delictes en el trasllat del líders independentistes a Madrid-, que va tenir lloc als jutjats de Manresa fa gairebé dues setmanes, va acabar amb sis dels nou absolts, a l'espera de conèixer la sentència. Entre els exculpats hi ha quatre veïns de Sabadell i un de Cerdanyola, que ara han recordat el paper de la Generalitat, acusació particular en la causa: "Com va fer Vox amb els presos polítics", en referència al judici del procés.

Oriol Sanz i Èric Laredo han participat en el programa d'humor de TV3 APM?, en el qual Sanz ha recriminat el paper del Govern i la "ironia" l'ha mantingut, tal com ha apuntat el responsable de la secció Díaz de fúria, Joel Díaz, quan ha assegurat que "és l'únic muntatge policial i el primer que s'ha desmuntat. I segur que serà l'últim".



Tant Sanz com Laredo han deixat entreveure que hi ha "funcionaris de primera i de segona", així com "encausats", davant la pregunta que el compromís de l'executiu català és defensar el seu personal. Poden oferir "assessorament jurídic, però no estan obligats a personar-se" en temes judicials, ha recordat Laredo i ha continuat, "per què no ho van fer amb els professors de Sant Andreu de la Barca?" -els van investigar per delictes d'odi en un suposat menyspreu a fills de guàrdies civils-.

Ambdós han explicat que tant membres d'ERC i Junts els han contactat, però un cop es va fer mediàtica la seva situació i que els van traslladar que "no podien" retirar-se de l'acusació particular i, en canvi, a pocs dies de la vista oral "no donava temps" per fer-ho.