La factura de la crema i atacs a contenidors s'eleva fins als 400.000 euros aquest 2021

Cada unitat calcinada té un cost aproximat d'uns 1.000 euros

Un bombers apagant les flames
Un bombers apagant les flames | Bombers
16 de novembre del 2021
Actualitzat el 26 d'agost del 2022 a les 12:54h
Els atacs i la crema de contenidors a la via pública de Sabadell ha costat 400.000 euros a les arques municipals, tal com ho ha detallat el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, aquest dilluns durant el debat del ple extraordinari per aprovar els pressupostos de l'any 2022.

Una factura, segons ha precisat, fins al 30 d'octubre d'enguany i que, per tant, pot incrementar-se d'aquí a finals de 2021. Es tracten dels diners destinats a reposar aquestes unitats al carrer. Cal recordar que el preu dels contenidors es troba al voltant del miler d'euros, en un càlcul fet per l'alcaldessa, Marta Farrés, el passat mes de maig, quan es van replicar els incendis en diversos caps de setmana.

Rodríguez ha subratllat que aquests actes continuen sent un problema a la ciutat i que, excepte el 2020, els focs declarats en contenidors s'han anat incrementant amb el pas dels anys. A més, tenen una problemàtica afegida, més enllà de l'afectació a l'erari públic, ja que les flames poden arribar a vehicles, façanes, cablejat i d'altres elements que hi ha al carrer.

Una xifra que s'ha conegut durant la justificació, feta pel tinent d'alcaldessa, per donar llum verda a "una despesa complementària", d'1,2 milions d'euros, a la concessionària de la neteja viària i recollida de residus, Smatsa, per feines que han sorgit arran de la Covid-19, així com Nadal i d'altres dates assenyalades. Ell mateix ha explicat, a preguntes del regidor de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau, que ja s'han instal·lat els GPS i hi ha un software per fer control del servei dels vehicles, tal com marca el contracte.