​Una quarantena d’activitats per commemorar la Declaració dels Drets Humans

Inclou tres projeccions a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Exposició sobre les dones i els drets humans
Exposició sobre les dones i els drets humans
A.H.
13 de novembre del 2021
Aquest 2021 fa una setantena d’anys de la Declaració dels Drets Humans i Sabadell engega, fins al 18 de desembre, una quarantena de propostes com xerrades, exposicions, projeccions de cinema, taules rodones, documentals, sessió de contes, espectacles infantils i teatre, entre d’altres. Tot plegat, ha arrencat aquest divendres i s’allargarà fins el 18 de desembre.

A partir d’aquest dimarts arrenca la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, amb la projecció de tres pel·lícules a l’Auditori del Casal Pere Quart. Encetarà el cicle El Jove Ahmed, que tracta el radicalisme religiós. El dia 22, el documental Protestants: la història silenciada, que dona veu als supervivents del franquisme. Per últim, el dia 30, el film The Farewell, que parla sobre el dol i com l’aborda la humanitat en les diferents cultures.

Sense deixar el cinema, el 12 de desembre, en el V Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis es farà la projecció Els oblidats de la línia Maginot, que explica la història dels 60.000 republicans espanyols que van treballar en la construcció de la línia Maginot, la barrera de forts subterranis que defensava França d’Alemanya durant la Segona Guerra Mundial.

També hi ha una obra de teatre, representada en el marc del Dia Internacional de Lluita contar la Islamofòbia, La insuportable banalitat del tema, a càrrec de Forn de Teatre Pa’Tothom. Serà el 16 de desembre al Casal Pere Quart.

15 anys de la síndica de Sabadell
Pels 15 anys de la síndica municipal de greuges de Sabadell s’ha preparat una taula rodona pel 16 de desembre, a la Casa Duran, sobre la Carta Europea de Salvaguarda dels drets humans, a la qual s’espera la participació de l’adjunt del síndic de greuges de Catalunya, Jaume Saura; el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia; la síndica de greuges de Terrassa, Berta Marquès, i el síndic emèrit local, Josep Escartín, i l’actual, Eva Abellan.

També hi ha activitats relacionades amb els 25 anys d’agermanament entre Sarajevo i Sabadell i es farà una acció artística a l’ascensor de Can Puiggener amb les famoses roses de la ciutat. No serà l’únic treball artístic al municipi, es pintarà un mural, el desè, a la Granja del Pas.

Programa Declaració dels Drets Humans Sabadell 2021 by Naciodigital on Scribd