Els pessebres tornen aquest any a Sabadell

L’entitat celebra 80 anys i prepara diferents activitats com un llibre amb els dibuixos de Pilarín Bayés

Un dels diorames en marxa
Un dels diorames en marxa | Albert Hernàndez
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:19h
Les portes de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell tornaran a obrir-se aquest any perquè la ciutadania torni a contemplar els tradicionals pessebres. Després que l’any passat es repartissin pels comerços, els diorames s’aplegaran novament a la seu de l’entitat i a partir del 27 de novembre es podran visitar.

El president de l’organització, Francesc Bartolomé, ha puntualitzat que “si no passa res” el darrer dissabte del mes s'inaugurarà i ha confessat que li fa “molta il·lusió”, després que l’any passat no es poguessin exposar al local. Però no només per la tornada, també perquè “enguany, fem 80 anys” i per això, s’ha dissenyat un programa d’activitats.

A més dels clàssics pessebres, que tindran “novetats”, ha avisat, des del punt de vista de construcció per als artesans i per als usuaris, amb elements innovadors electrònics i llum. “Volem incidir que és cultura tradicional, però sobretot art”, ha subratllat. També com a gran reclam, hi ha la publicació d’un llibre, La petita història del pessebre, amb dibuixos de Pilarín Bayés. Un treball que s'està preparant des de fa més de vuit mesos que és “un recull de la història de com arriba el pessebre a Sabadell, des dels seus orígens” i, a mes, ha afegit, “té una guia de com es fan”.

El dia 18 de desembre al migdia l’autora signarà els llibres el Mercat Central. Un dia abans, a les 21 hores, a l’Auditori de l’Espai Cultural de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, el grup Crazy Rockets and the All-Stars Orchestra farà un concert, “amb arranjaments de nadales dels 50 i 60”, ha detallat Bartolomé.

Novetats al pessebre gegant de la plaça Sant Roc
El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha avançat que el pessebre gegant de Nadal, que l’any passat es va estrenar situant-se a la plaça Sant Roc, tindrà novetats i ha definit l’Agrupació de Pessebristes de “modèlica” per adaptar-se a les mesures imposades per la pandèmia el 2020 i per entomar “el desafiament” de construir un pessebre de 360 graus.