​La tercera major previsió d'inversió dels pressupostos se'n va al Vallès Occidental amb 118,3 milions d'euros

Més de tres milions al Taulí, la millora de la climatització als jutjats i l'Escola Virolet, entre les partides a Sabadell

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:12h
Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2022 preveuen invertir 118.371.230,01 euros al Vallès Occidental, cosa que suposa la tercera gran partida dels comptes catalans amb un 7,9% -per darrera de les comarques, per aquest ordre, del Barcelonès i Tarragonès- i la segona de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Tal com es pot consultar en el document (Annex d'inversions reals), hi ha diverses remeses a infraestructures que creuen la comarca i que són compartides amb d'altres i especialment a millores, de tot tipus i amb diferents quanties, a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

En l'àmbit local, aquests 118,3 milions d'euros tenen una part reservada a Sabadell, amb més de tres milions a l'Hospital Parc Taulí, amb les obres d'ampliació del centre i dotar-lo de maquinària i material, entre d'altres conceptes. També el condicionament i substitució del sistema de climatització dels jutjats, que cada any acumula casos de temperatures extremes, tant a l'estiu com a l'hivern, amb una previsió d'1.346.349,2 euros fins a 2023.

El CAP Can Llong, una llarga reivindicació veïnal i que ha anat canviant la data d'inauguració diverses vegades i que fa poques setmanes es va fixar l'estiu vinent, compta amb gairebé 400.000 euros per incorporar mobiliari i maquinària, entre d'altres coses. I una altra inversió esperada, l'Escola Virolet, que té 3,5 milions d'euros per a la seva construcció.

El Parc de l'Alba, 20 milions d'euros
En l'àmbit comarcal un paquet destacat del gruix dels comptes catalans és la urbanització del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès amb 20 milions d'euros en un projecte amb una previsió d'execució de 15 anys i més de tres per al Centre Direccional, també al mateix municipi.

Pressupostos Govern - Inversions 2022 - Vallès Occidental by Naciodigital on Scribd