El sindicat SPL-CME porta a Inspecció de Treball «les múltiples deficiències» de la comissaria de Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell qüestiona que s'aireja una situació de fa anys ara que hi ha un pla de millora

La Prefectura de Can Marcet
La Prefectura de Can Marcet | Albert Hernàndez
10 de novembre del 2021
Actualitzat el 12 de desembre del 2022 a les 11:37h
El Sindicat Policies Locals-Cos Mossos d’Esquadra (SPL-CME) ha denunciat a Inspecció de Treball “les múltiples deficiències” de la Prefectura de la Policia Municipal de Sabadell, a Can Marcet, per tal que s'actuï i, per una banda, s'ofereixi una “correcta atenció” la ciutadania i, per l'altra, “garanteixi les condicions de seguretat, salubritat i operativitat funcional”.

L'organització ha identificat que a les dependències policials hi ha zones que no reuneixen “les condicions mínimes higièniques” com ara, el magatzem, on es diposita el material intervingut. I a tall “d'exemple il·lustratiu”, la marihuana comissada es deixa en aquestes àrees per “assecar-la abans de posar-la a disposició de l'autoritat judicial”, cosa que suposa “una pudor insuportable” per als agents i que “sovint” es tradueix “amb cefalees”.

També ha apuntat que els vestidors “no tenen la capacitat per acollir ni tan sols l'augment de la plantilla” prevista al Pla Director i, en especial, ha remarcat, en el femení, on “hi ha overbooking”. SPL-CME ha avisat que la central de comunicacions “pateix un retard força important” i ha urgit la implantació de “noves tecnologies” -les obres van arrencar a finals d'agost de 2019-.

No només hi ha "deficiències" per al personal que treballa a la Prefectura, també "la part pública" de l'edifici, aquella que acull tant víctimes com detinguts. Per això, ha instat una "reestructuració" perquè es garanteixin "les condicions de privacitat i el major comfort possible".

"Una situació des de fa anys"
El tercer tinent d'alcaldessa, i responsable de la Policia Municipal, Jesús Rodríguez, ha admès que "l'exemple il·lustratiu" de l'organització és cert, però ha dit que "el més curiós de tot és que aquesta situació és de fa anys, i és coneguda" pel sindicat que ha denunciat el cas, i ha rematat, "i ara que precisament hi ha un projecte de millora la fan pública".

Rodríguez ha assegurat que la zona on s'emmagatzema la marihuana no suposa "cap problema per a la salut" i ha reconegut que "genera olors", a la vegada, que ha justificat la col·locació d'aquesta droga al lloc, ja que "després s'han d'extreure mostres per analitzar". Ha indicat que a l'espai "no hi treballa cap persona" i que el material que s'hi deixa "ha d'estar tancat i protegit".