Metges de Catalunya denuncia el Taulí per imposar guàrdies a una catorzena de professionals de l’UCI

El sindicat subratlla que superen les 499 hores anuals i les 150 addicionals extraordinàries

Hospital Parc Taulí
Hospital Parc Taulí | Gala Espín
09 de novembre del 2021
Actualitzat el 10 de novembre a les 7:21h
Metges de Catalunya (MC) ha interposat dues demandes al jutjat social de Sabadell contra l’Hospital Parc Taulí per imposar guàrdies a 14 sanitaris de la Unitat de Cures Intensives (UCI), un cop ja havien assolit el màxim d’hores de jornada laboral anual. És a dir, han superat les 2.187, de les quals 1.688 són ordinàries i 499 complementàries.

El sindicat ha assegurat que el centre ha establert “un sistema de treball per torns” quan s’ha arribat aquest topall. Es tracta, segons MC, de la reacció de la direcció davant l’anunci del personal, de finals d’octubre, que deixaven de fer guàrdies per “la manca de resposta” aquesta situació que s’havia generat. Ha especificat que entre els dies 1 i 18 de novembre s’han imposat jornades complementàries d’atenció continuada i s’ha modificat la jornada, el salari, l’horari i el sistema de treball dels professionals, a través de l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, de cara al dia 19 i fins al 31 de desembre.

Tot plegat, ha recordat MC, quan el passat setembre el personal va advertir “del grau d’esgotament físic i mental” i una plantilla de l’UCI “insuficient”, tal com van avisar a finals de 2020. Ha assegurat que s’ha fet “cas omís” a les seves demandes i aquest canvi de les condicions de treball és “nul per manca de justificació i improcedència”.

Per això, Metges de Catalunya ha reclamat a la justícia mesures cautelars perquè se suspenguin les dues mesures i és que, tal com ha remarcat, aquests 14 facultatius ja han superat el màxim de 499 hores anuals de guàrdia, més les 150 extraordinàries addicionals voluntàries. “Els han retallat drets fonamentals”, ha insistit el sindicat. NacióSabadell ha contactat amb l'Hospital Taulí que ha declinat fer cap posicionament, ja que el cas es troba en mans de la justícia.