​Cs reclama una rebaixa en l'impost de circulació als afectats per la taxa de CO2

El partit taronja considera injusta la nova càrrega de la Generalitat i demana a l'Ajuntament de Sabadell una bonificació del 15%

Vehicles a la C-58
Vehicles a la C-58 | ACN
Y.C.
08 de novembre del 2021
Cs ha presentat una al·legació a les ordenances fiscals per tal que l'Ajuntament de Sabadell faci una rebaixa als ciutadans afectats per la nova taxa de CO2 de la Generalitat de Catalunya. El partit liberal pretén que aquesta desgravació sigui una bonificació del 15% en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.

L'impost, que des de setembre va iniciar el període de pagament, fa tributar a les persones titulars d'un vehicle (turisme, furgoneta i motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020 o sense residència fiscal, però que tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats en el mateix curs. L'impost s’implanta amb intenció d’incentivar la reducció d’emissions de CO2.

El regidor taronja, José Luis Fernández, qualifica aquesta tarifa d'injusta. "No incentiva a reduir les emissions perquè no té relació amb la quantitat real de CO2 que emet el vehicle; pagarà el mateix qui tingui el vehicle aturat que qui l'utilitzi diàriament", explica.

Per a Fernández, no és moment de carregar d'impostos a la població que ja està patint amb la crisi econòmica arran de la pandèmia actual. Demana al consistori que es posicioni al costat de la ciutadania davant del que insisteix és una injustícia per part de la Generalitat. Cs ja va instar al Govern que deixés sense efecte aquest nou pagament i declarés extingida l'obligació tributària. També es va demanar el retorn del que s'havia ingressat.