El Banc dels Aliments reparteix més de 600 tones al Vallès Occidental

El Gran Recapte torna aquest novembre i seguiran les donacions en línia

Recollida del Gran Recapte d'Aliments. Foto d'arxiu.
Recollida del Gran Recapte d'Aliments. Foto d'arxiu. | Cedida
Y.C.
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:58h
El Gran Recapte de 2020, la campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, ha aconseguit distribuir 601.463 quilos de productes entre gener i setembre d'aquest any. Cal recordar que hi ha 22 entitats col·laboradores de la comarca, que atenen una quantitat aproximada de 10.000 persones mensualment.

A partir de dijous 11de novembre es posa en marxa la 13a edició del Gran Recapte d'Aliments. Durant un mes, la ciutadania catalana podrà fer, de manera online, les donacions econòmiques o en format cistella -escollint els aliments- amb l'objectiu de donar resposta a la precarietat alimentària del nostre entorn. Serà el segon any consecutiu que es fa el recapte monetari a causa de la pandèmia de Covid-19, que ha obligat a cancel·lar la recollida física dels aliments per motius de prevenció.

La campanya, impulsada pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, també se celebrarà entre els dies 19 i 27 de novembre amb les cadenes de supermercats com un altre punt de recollida. Es podrà, doncs, afegir un import de mínim 5 euros a la compra habitual que es destinarà a l'adquisició dels aliments. Així es podrà aconseguir carn, peix i ous -aliments d'alt valor nutritiu-, fruita, verdura, llet, oli o conserves, bàsics en una dieta equilibrada.

Aquest any s'incorpora el petit comerç a la xarxa de punts de donació gràcies al fet que s'ha desenvolupat una nova App que permet digitalitzar el procés. Amb només 3 clicks es pot fer una donació amb el dispositiu mòbil del personal de la botiga. Així les aportacions es queden registrades i es vinculen a les entitats que, una vegada acabat el recapte, adquireixen els productes.

Més de set milions d'euros
L'any 2020 el Gran Recapte va sumar 7.851.707 euros en donacions que s’han convertit en 5.033.145 quilograms d’aliments (un 12% més que en la edició anterior). Per portar-lo a terme és necessària la col·laboració de milers de persones que donin suport als Bancs d'aliments. És per aquest motiu que s'està fent una crida a la ciutadania per recaptar voluntaris, que siguin presents els dies 19 i 20 de novembre als punts de recollida.