atur

Gràfic | Vuit mesos de descens de l'atur a Sabadell amb una tímida caiguda a l'octubre

Es consoliden les xifres de setembre i el nombre d'ocupats, a punt de baixar dels 12.000

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 4 de novembre de 2021 a les 14:05 |
L'atur a Sabadell continua descendint i ja encadena vuit mesos, tot i la tímida caiguda del mes d'octubre -70 persones desocupades-. De fet, és la rebaixa més curta d'aquest 2021, després que engegués la reducció al març, i d'un mes de setembre en el qual va produir-se la segona millor xifra de l'any.
 

La taxa se situa en l'11,83%, amb 12.091 persones inscrites a les llistes, segons dades de Treball -no contempla la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. Així, segueix es consolida la dinàmica del mes passat, quan la desocupació es va situar en nivells d'anteriors a la pandèmia.

La variació anual a la ciutat és de 2.634 persones respecte del mateix període de l’any anterior i és que el novè mes de 2020, l'atur s'acabava de situar lleument per sota dels 15.000, ja que en aquesta segona part de l'any s'havia mantingut irregular, amb pujades i baixades.


Sant Cugat i Matadepera són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'octubre, amb una taxa d'atur del 3,9% i 5,7%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Rellinars amb 8 persones menys desocupades el que suposa més d'un 17% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest desè mes de l'any, hi ha hagut tres municipis de la comarca que han experimentat un creixement de l'atur: Castellbisbal (+32); Cerdanyola (+2) i Gallifa (+2). Aquest octubre també s'ha pogut observar un fet curiós, Rubí es manté completament igual -no ha perdut ni guanyat cap persona desocupada-. Pel que fa a les capitals, tant Terrassa com Sabadell han registrat una tímida reducció de l'índex total passant del 12,61% i del 11.90% al 12,47% i al 11.83%, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 510 menys, deixant la dada completa en 377.960 catalans registrats a les llistes d'atur.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
​​​


​ 


 

Participació