El ple ajorna la renovació de la direcció de Ràdio Sabadell

Els regidors s'emplacen al consell d'administració per abordar la qüestió

Un estudi de Ràdio Sabadell
Un estudi de Ràdio Sabadell | Juanma Peláez
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:21h
El ple de novembre de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha ajornat la renovació de la direcció de Ràdio Sabadell, en una moció presentada per Cs per acabar amb "la provisionalitat del càrrec que va camí dels cinc anys", ha recordat el líder dels taronja, Adrián Hernández.

Ha explicat que és una de les "dues anomalies" de l'emissora municipal i ha recordat que fins a dues vegades, juliol de 2020 i maig de 2021, s'ha tractat aquest canvi i s'engegui el procés que "li doni impuls". I l'altra irregularitat és "l'amortització" de la plaça de la cap d'operacions, perquè "ens la van vendre com el Ferrari de la publicitat" i això, tal com ha desgranat, s'ha traduït: 87.000 euros el 2017, 68.000 el 2018, 52.300 el 2019, 50.000 el 2020 i "no arribarà" als 50.000 enguany.

El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha expressat "una discrepància profunda formal i segurament en el fons" i ha criticat que "no és de rebut posar a la palestra pública" una treballadora professional que "ha guanyat la plaça per concurs". Ha posat "context" als números presentats "no es pot fixat un Ferrari i no posar-li benzina", ja que se li deia que no podia anar a una o altra empresa a demanar publicitat i, a més, l'esclat de la Covid-19. Hernández li ha replicat i recordat que des del PSC es va presentar una moció, en l'anterior mandat, per acomiadar la darrera directora Montse Creus.

El regidor de Junts per Sabadell, Francesc Baró, ha traslladat que "compartim el títol i el segon punt" i ha lamentat que se "s'assenyalin professionals" i ha trobat que el ple no és el lloc sinó que requereix "un debat seré i actiu. Calen dades amb més profunditat". En aquesta línia, Gibert ha qüestionat que el passat 19 d'octubre se celebrés el consell d'administració "i no es digués res".

Entesa generalitzada
Sigui com sigui, el portaveu de Cs ha puntualitzat que "surti o no, ha d'anar al consell d'administració". Hernández els ha emplaçat a tractar-ho en aquest espai i que "no es critica els professionals de Ràdio Sabadell a través de comptes fake". Finalment, la iniciativa no ha prosperat pels vots negatius de PSC, la regidora no adscrita Marta Morell i Junts per Sabadell i els favorables d'ERC i la Crida per Sabadell, malgrat que en línies generals s'ha coincidit, com al juliol de 2020, la necessitat d'acabar amb la intineritat actual de la direcció de Ràdio Sabadell.

I és que la regidora de la Crida, Anna Lara, ha remarcat que "cal entomar ja el debat" i que sigui "transparent i rigorós". El líder dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha apostat pel format i model "de corporació multimèdia" amb elements podcast, televisió i Internet, entre d'altres, com es fa en d'altres localitats.