Morell ja com a regidora no adscrita: «Entre Podem i Sabadell, escullo Sabadell»

Retrets i crítiques entre part de l'oposició i el govern municipal per l'expulsió de Morell de Podem

La celebració de la sessió plenària
La celebració de la sessió plenària | Albert Hernàndez
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:09h
El ple municipal del mes de novembre de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha arrencat amb l'oficialització que la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha passat a ser regidora no adscrita dins el govern municipal i ha afirmat que "sempre ho he tingut clar entre partit i ciutat, sempre escullo ciutat, és a dir, entre Podem i Sabadell, escullo Sabadell".

Ha destacat que el que compta és la feina i per això va entrar al govern municipal i ha carregat contra el portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, per defensar en una opinió al Diari de Sabadell que "legitima" el regidor de Tarragona, Hernán Pinedo, dins l'equip municipal amb ERC i la CUP a la capital del Tarragonès, i no ho faci amb el seu paper al consistori vallesà. Fernàndez s'ha refermat i ha afegit que la nova situació "té derivades" i ha criticat que amb la sortida dels regidors no adscrits del PSC en l'anterior mandat, Lluís Monge i Carles Bosch, es "fes el mateix plantejament" des de la formació socialista de reclamar l'acta.

I en aquest sentit, ha criticat que hi hagi encara piulades publicades amb conceptes com "transfuguisme i traïció" per aquell cas. El republicà ha dit que suma "una mostra de desprestigi de la política" i que ha confessat "em sentiria avergonyit" per l'expulsió de Podem. Tot i així, ha confessat "una empatia" amb la regidora i que "no li desitjo a ningú".

El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha recordat que és "la primera vegada" que es dona un cas de regidora no adscrita dins el govern municipal i per això, ha traslladat la responsabilitat cap a l'alcaldessa, Marta Farrés, perquè "la legitimitat d'inici" en l'entesa entre socialistes i la força lila "ha perdut força".

Manca de transparència
La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, que ha mostrat més vehemència per l'afer Morell, i li ha retret manca de transparència, "no ha donat la informació quan tocava i podríem pensar que l'ha amagat" i ha dit que ho sabia en l'anterior ple d'octubre i "allargant in extremis la resolució". I ha rematat, sent la responsable de Transparència Bon Govern, "és una contradicció ètica".

Així mateix, l'ha definit per "aprendre ràpid" de gaudir "de privilegis amb sous i cadira", cosa que ha motivat la reacció del primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, que "la voluntat popular va ser molt clara", en referència als resultats de les eleccions municipals, i això "alguns no ho accepten". A la vegada que ha destacat que "de vegades val la pena fer al revés, posar primer la ciutat abans que el partit", quan, ha continuat, "alguns fan el contrari". El líder de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha posat l'accent en les negociacions entre part de l'oposició, ERC i la Crida per Sabadell, amb Podem per "formar un govern alternatiu fins fa quatre dies".