La Comissió del Parc del Nord denuncia que Territori no reposarà els arbres

En una reunió mantinguda ahir els van informar que només restituirien la cota i hi sembrarien | Apunten que els treballs han provocat tremolors en habitatges de la zona

Nació Sabadell
28 d'octubre del 2015
Actualitzat el 29 d'octubre a les 8:46h
Imatge de les terres acumulades a la zona
Imatge de les terres acumulades a la zona | Comissió del Parc del Nord

Imatge de les terres acumulades a la zona. Foto: Comissió del Parc del Nord

 
La Comissió del Parc del Nord no veu massa clar poder gaudir d’una zona agradable passades les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El col·lectiu ha celebrat una reunió aquest dimarts en què hi han participat representants del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que els han apuntat que d’entrada no hi ha la previsió de plantar arbres allà on n’hi havia. Ara per ara, el departament no s'ha pronunciat sobre aquest tema.
 
Segons fonts consultades per Nació Sabadell, la Generalitat únicament va transmetre que es recuperaria la cota acordada a la zona i que es faria un procés d’hidrosembrat, però que d’entrada la plantació d’arbres no figura en les previsions. Amb tot, el col·lectiu veïnal denuncia que, després de les obres i les molèsties que els han ocasionat les terres abocades davant de les cases, troben una ofensa que no es contempli la col·locació d’arbrat.
 
Una de les opcions passaria perquè l’Ajuntament assumís el cost de la plantació, un punt que consideren inapropiat pel fet que no és el consistori qui hauria de carregar amb aquesta despesa. Per aquest motiu, lamenten que l’opció que tenen ara sobre la taula passa per tenir un parc sense arbres, amb la fredor que això suposa a nivell visual i amb la nul·la ombra que tindran a l’estiu.
 
El col·lectiu espera que la Generalitat els pugui aportar novetats al respecte en una reunió programada per d’aquí dues setmanes, un cop plantejades les queixes per part dels veïns.

Tremolors a les cases

Les mateixes fonts han explicat que els treballs de compactació del terreny estan provocant algunes afectacions a les cases de la zona. Concretament, divendres es van registrar tremolors que es van fer notar en diverses de les llars de la zona.