El Consell Comarcal aporta 100.000 euros extres per a beques menjador

L'objectiu és complementar la partida de la Generalitat | Contribuirà a què 1.134 nens i nenes necessitats puguin gaudir d’un ajut del 50% del preu de l’àpat

Redacció
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:39h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental farà una aportació extraordinària de 100.000 euros per a complementar els ajuts individuals de menjador, que conjuntament amb l'aportació de 518.505’40 euros del tram variable del Departament d’Ensenyament de la Generalitat farà que 1.134 nens i nenes necessitats, puguin gaudir d’un ajut del 50% del preu de l’àpat. 

"Des de la comarca, un any més, fem un gran esforç per poder complementar l’aportació de la Generalitat i arribar a més nens i nenes, però aquest esforç és insuficient i creiem que cal apostar per un canvi de model que sigui més homogeni i que elimini les beques de tram variable per tal que les beques siguin un dret i no depenguin d’uns pressupostos", apunta el president del Consell, Ignasi Giménez.

Per la seva banda, la consellera delegada d’Educació, Núria Colomé, assegura l'ens seguirà treballant al costat del Departament d’Ensenyament per poder garantir que cap família es quedi sense el suport que ha demanat. 

Gràcies a l’aportació del Consell, es podrà disminuir el nombre de famílies que han quedat excloses del tram variable. En aquests moments, hi ha encara 1.306 nens i nenes que no tenen un ajut tot i complir els requisits de la convocatòria per al curs 2015-2016. 

Aquestes dades suposen que a dia d'avui al Vallès Occidental s’han atorgat 9.455 ajuts individuals de menjador. D’aquests, 8.324 són garantits (7.987 són del 50% i 337 són del 100%). La resta, 1.134 s’han atorgat dins el tram variable i gràcies també a l’aportació extraordinària del Consell Comarcal. 

D’altra banda, diferents ajuntaments de la comarca, com Sabadell, estan aprovant aquestes setmanes aportacions per complementar aquests ajuts que s’atorguen des de la comarca. “Un esforç que s’ha de reconèixer i agrair, ja que és aquesta cooperació entre administracions la que fa que puguem donar resposta a l’objectiu comú que tenim que és estar al costat de les persones que més ho necessiten”, afirma Colomé.