La Crida per Sabadell insta la creació de quatre horts urbans en dos anys

També reivindica un canvi en la ordenança municipal perquè n'hi hagin a parcs i places

Treballs a l'horta de Can Bages el 2017
Treballs a l'horta de Can Bages el 2017 | Albert Hernàndez
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:51h
La portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha presentat la moció que durà al ple ordinari de novembre, que està previst se celebri dimarts vinent, i que tracta sobre la promoció de la creació d'horts urbans a la ciutat i ha instat que se'n facin quatre en dos anys a diferents districtes del municipi.

També ha reclamat que es canviï l'ordenança municipal "per incloure dues noves opcions", per una banda, sense limitació temporal en places i parcs de la localitat i, per l'altra, "delimitació temporal" sobre via a pacificar, tallada al trànsit de vehicles i en solars amb desús de propietat municipal.

Valero ha recordat que des de 2015, quan es va aprovar la primera convocatòria d'adjudicació de parcel·les, per desenvolupar-hi accions de caire pedagògic, terapèutic o social, i "des de fa dos anys, s'està pendent" de noves assignacions i ha apuntat a zones com Can Roqueta i Can Bages.

La regidora ha posat l'accent en els beneficis que comporta aquest cultiu com ara que "ajuden a preservar la biodiversitat, prevenir d'inundacions i contribueix a mitigar el canvi climàtic", a més, de fomentar "l'autoconsum", la "producció sostenible" i genera "una consciència ambiental". Però ha remarcat que suposa un "espai de trobada" al voltant d'un projecte.