La Pista Coberta d’atletisme acollirà competició esportiva el 2022

Es desenvoluparà a la zona central i s’espera que la temporada 2023 s’enceti amb normalitat

L'aspecte de la pista d'atletisme durant el procés de transformació
L'aspecte de la pista d'atletisme durant el procés de transformació | Juanma Peláez
28 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:01h
La Federació Catalana d’Atletisme ha inclòs la Pista Coberta d’atletisme de Catalunya, que es troba a Sabadell i que fins fa uns mesos va funcionar com a vacunòdrom, com a punt per acollir competició esportiva el 2022. En un comunicat, el president de l’entitat, Joan Villuendas, ha subratllat que es durà a terme “dins el calendari habitual amb les millors condicions possibles”.

I es podrà celebrar activitat gràcies a “l’acord amb les altres institucions” que permetran que es faci servir la part central del recinte, perquè “no es va tocar i es troba en un estat perfecte”. Un vistiplau que compta amb diferents estudis i “garanteix una bona instal·lació atlètica”.

Tot i així, tal com ha admès, es tracta d’una solució temporal i que ve marcada, segons ha destacat, perquè els treballs de restauració de l’equipament “amb les diferents etapes d’imperatiu legal que comporta l'administració, els terminis de finalització no donen perquè estigui a punt” de cara a l’arrencada del curs, fixat per al mes de desembre.

Villuendas ha precisat que un cop acabi la temporada de pista coberta de 2022 “s’iniciaran les obres de reconstrucció” i, a més, es faran amb “temps suficient” perquè el 2023 es pugui comptar amb “aquesta instal·lació atlètica modèlica”.

Uns 500.000 euros
Precisament fa un mes l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, va xifrar la reparació del complex esportiu en menys de mig milió d'euros i que esperava que s'assumís, a parts iguals, entre la Generalitat de Catalunya, el Consejo Superior de Deportes (CSD), la Diputació de Barcelona i el mateix consistori vallesà.

La Pista Coberta ha patit en 15 mesos diversos canvis, va passar de ser l'Hospital Temporal Vallès Salut a un dels punts de vacunació massiva de Catalunya, un dels diferents que va escollir Salut en la campanya per immunitzar la població, i que va tancar el passat 18 de juliol. En els gairebé dos mesos d'administració d'injeccions van registrar-se 168.000 vaccins.