El programa per aprendre a nedar porta a les piscines més de 700 alumnes de primària de Sabadell

Estudiants de 22 escoles i van a les piscines Joan Serra i del CN Sabadell

Imatge d'arxiu de nens nedant a la piscina Joan Serra
Imatge d'arxiu de nens nedant a la piscina Joan Serra | ACN
A.H.
01 de novembre del 2021
El programa per aprendre a nedar, engegat va fa tres anys, compta amb 717 alumnes de 22 escoles de primària de Sabadell en aquesta arrencada del nou curs. Es tracta de la iniciativa Els Primers a l’Aiguaque es desenvolupa en horari lectiu i són classes gratuïtes que es duen a terme enguany a les piscines Joan Serra i del CN Sabadell -la del carrer Montcada i a les instal·lacions de Can Llong-.

L'objectiu, a més d'aprendre a nedar, també busca el foment de l'activitat física entre la infància que suposa, entre d'altres coses, la generació d'uns hàbits saludables, afavorir les relacions socials i millora de l'autoestima en aquesta franja d'edat. L'Ajuntament de Sabadell hi destina 101.000 euros al programa.

Tot i que la incidència de la Covid-19, per ara, està sota control, hi ha mesures de prevenció com l'increment de monitors per evitar el contacte entre diferents grups bombolla dels centres escolars i hi ha un major nombre d'autobusos que traslladen els alumnes des dels col·legis als equipaments esportius, entre d'altres.

El curs passat, marcat per una tercera onada del coronavirus arreu, també a Sabadell, es va ajornar la iniciativa fins al març, quan es va reprendre amb mesures adaptades al context de la pandèmia. Malgrat tot, van apuntar-s'hi més de 600 infants de 20 escoles de Sabadell.