El Vallès Occidental engega la campanya contra la grip amb 81.000 dosis

L'objectiu és arribar al 75% de vacunats aquest hivern

Una persona vacunant-se
Una persona vacunant-se | ACN
A.H.
28 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:11h
Aquesta setmana ha arrencat la campanya de vacunació contra la grip i al Vallès Occidental hi haurà 81.000 dosis que es distribuiran, bàsicament, als Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Institut Català de la Salut (ICS), tal com ha informat la referent del Centre de Distribució de vacunes de la comarca, Carme Barnils.

Enguany, i com a novetats, aquesta campanya s'ha inclòs entre el grup poblacional, a més de personal sanitari, majors de 60 anys, persones amb malaltia crónica i embarassades, els docents i la tercera dosi de la Covid-19 a majors de 70 anys que ja fa més de sis mesos que van rebre la segona.

Barnils ha explicat que entre aquestes 81.000 dosis hi ha una partida exclusiva per a residències i s'espera arribar al 75% de vacunació contra aquesta patologia estacional, una xifra que, tal com ha recordat, l'any passat no es va assolir.

A la comarca hi ha una vintena de punts de 12 localitats diferents per rebre la punxada, la majoria són CAP, i pràcticament la meitat -11- es troben a Sabadell: CAP Sud, CAP Sant Oleguer, CAP Nord, CAP La Serra, CAP Merinals, CAP Gràcia, CAP Ca n'Oriac, CAP Centre, CAP Concòrdia, CAP Creu Alta i CAP Creu de Barberà.

Tornada a la normalitat
La baixa incidència de la pandèmia aquesta tardor ha facilitat que la vacunació es pugui dur a terme en aquests equipaments, a diferència de l'any passat, quan a Sabadell es van haver d'habilitar el Complex Sant Oleguer i els centres cívics de Torre-romeu, la Concòrdia i Creu Alta-Cal Balsach per evitar aglomeracions als CAP i en un moment de convivència més alta amb el SARS-CoV-2.