Sabadell demana «el traspàs real» de Rodalies a la Generalitat

Una moció troba "urgent" i "imprescindible" que es faci aquest pas

L'estació de Sabadell Centre
L'estació de Sabadell Centre | Georgina Albreda
A.H.
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:56h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dimecres, ha aprovat una moció presentada per ERC per tal que s'insti el govern espanyol a fer "el traspàs real" de Rodalies a la Generalitat. Una proposta que ha comptat amb els vots a favor de la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podem i els vots contraris de PSC i Cs. 

En el text, s'ha subratllat que la transferència "continua sent una ficció absoluta" i això afecta a la mobilitat de la ciutadania que "pateix cada dia greus conflictes" i ha apuntat a la "desconfiança" dels usuaris "pels retards constants". Per això, s'ha reclamat que es "completi íntegrament" la cessió i les infraestructures amb "el compromís de l'Estat de la transferència del dèficit tarifari per tal de poder-lo gestionar directament". 

Ha titllat "d'urgent" i "imprescindible" que es faci aquest pas i així sigui l'executiu català el que s'encarregui de la gestió de les tarifes, el funcionament dels trens, la informació, l'estat i millora de les estacions. A més, ha suggerit que el Govern avaluï encarregar-se de la línia R4 de Rodalies (Sant Vicenç de Calders-Manresa) a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).  

També ha contemplat que, un cop l'Estat accedeixi al traspàs i sigui una realitat, es redacti "un pla de gestió que elevi l'estàndard de prestació" de Rodalies, per tal de "proporcionar un servei de qualitat i atractiu" als viatgers.