Cs porta al ple que s'engegui el procés per nomenar nova direcció a Ràdio Sabadell

També reclama el cessament de la cap d’Operacions de l’emissora municipal

Un estudi de Ràdio Sabadell
Un estudi de Ràdio Sabadell | Juanma Peláez
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:28h
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha anunciat que en la sessió ordinària del ple de novembre, previst per celebrar-se dimarts vinent, que s'iniciï el procés per escollir nova direcció de Ràdio Sabadell i s'acabi amb “la provisionalitat” actual que té al cap d’Antena i d'Esports, Sergi Garcés, exercint la tasca.

Hernández ha recordat que Garcés va assumir aquestes responsabilitats per una situació "anòmala" a l'emissora municipal, després de la marxa de l'anterior directora Montse Creus i la renúncia del responsable polític, l'exregidor Miquel Soler, i en un època amb protestes del treballadors i acomiadaments a la plantilla. I ha reclamat que s'engegui "el més aviat possible".

Per això, el líder dels taronja ha agraït la "professionalitat i dedicació" de Garcés durant aquests anys i ha recordat que precisament en el ple de juliol de 2020, el primer presencial després de l'esclat de la Covid-19, s'intuïa una sortida d'aquesta situació, ja que hi havia entesa entre totes les formacions i el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, va assegurar que recollia "el guant" davant l'escenari de consens i ha incidit que la solució passa "per la voluntat política".

Una altra de les peticions del grup serà que se cessi a l'actual cap d'Operacions de Ràdio Sabadell, Carme Matamala, perquè "es desconeixen" les seves funcions concretes i quan se la va contractar -el 2016-, en l'anterior mandat amb Soler al capdavant, aquest, tal com ha parafrasejat Hernández, "ens la van vendre com un Ferrari de la publicitat". En aquest sentit, ha enumerat les xifres del mitjà de comunicació en aquest àmbit (publicitat directe): 87.000 euros el 2017, 68.000 el 2018, 52.300 el 2019, 50.000 el 2020 i "no arribarà" als 50.000 enguany.

Per tot plegat, "no ha respost a les expectatives", tot i que a la ciutat s'han viscut moments destacats com ara l'ascens del CE Sabadell a Segona Divisó, entre d'altres. I ha reclamat la seva sortida, cosa que suposarà un estalvi de 54.000 anuals de salari d'aquesta figura, ha especificat. A més, "no ens ha presentat cap projecte estratègic" en aquests anys que porta desenvolupant el càrrec.