​Sabadell impulsa xerrades sobre el rol de la dona al mercat energètic

La campanya de conscienciació té l'objectiu de reflexionar sobre un model més just i democràtic

Es porten a terme xerrades per un model energètic més just i democràtic
Es porten a terme xerrades per un model energètic més just i democràtic | ACN
Y.C.
25 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:21h
L'Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb Ecoserveis, ha impulsat una campanya feminista per donar lloc a la dona dins del mercat energètic. A través de dues xerrades telemàtiques, el que seria un "cafè virtual", volen conscienciar sobre el paper que té la dona en el món de les energies renovables, fet que ha coincidit amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (del 25 al 29 d'octubre).

La intenció és acostar dones expertes del sector amb dones joves en formació i aconseguir participació de les persones assistents. Es realitzarà dimecres 27 i dijous 28 , tots dos dies de 10 a 11.15 h a via Zoom, amb l'accés gratuït i obert a tota la població.

La primera sessió, dimecres 27, gira entorn de la cerca d'un model energètic més just i democràtic i que tingui en compte el rol de la dona. Es portarà a terme a càrrec de l'assessora en Transició Energètica de l'Ajuntament de Càdiz, Alba del Campo, i de la coordinadora de BATEC i enginyera amb perspectiva social, Gaia d'Elia.

El dia 28, dues dones més seran les que dirigeixin la xerrada titulada La pobresa Energètica: per què afecta més a les dones i accions que es duen a terme. Cecilia Carrillo, afectada per la pobresa energètica, persona que no es pot permetre el cost de llum o calefacció i Isabel Vilaseca, una membre de l'Aliança contra la Pobresa Energètica són les que dirigiran el debat sobre com canviar el sistema i tractar d'acabar amb la pobresa energètica.