arts escèniques

​laSala engega «un salt qualitatiu» amb l’arrencada del nou curs

També canvia el Festival El Més Petit de Tots que recupera el gruix de la programació

per A.H., Sabadell, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 18:30 |
Nova temporada, nova vida. Eslògan que s’ha fet seu LaSala, que ha passa a ser laSala amb l'arrencada del nou curs, que serà aquest diumenge amb l’espectacle La motxilla de l’Ada, al Teatre Principal, de la companyia de Teatre al Detall. Una funació que explica la història d’una nena trans que lluita per treure’s un nom que no correspon amb la seva identitat.

“Ha arribat de recompondre les forces i fer un salt endavant qualitatiu”, ha indicat la directora, Eulàlia Ribera, amb la finalitat que no sigui només un espai d’exhibició. Tot i així, s’ha readaptat l’espai de l’equipament, ubicat a la ronda Roureda, per reduir la distància entre el públic i els artistes i es posarà en marxa una plataforma digital amb continguts en línia, laSalaalsnúvols.


El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha desgranat la cartellera del curs, que es desplegarà entre el Principal i laSala, amb autors nacionals i internacionals de Canadà, França i Noruega. laSala també servirà per impulsar residències amb companyies i prendrà part en dos projectes europeus, un relacionat amb les arts i l’educació -col·labora amb la Universitat Autònoma de Barcelona i universitats de Bath (Anglaterra), Bolonya i Stavanger (Noruega)- i un altre sobre l’impacte de les arts en la salut cultural dels barris.

El Més Petit de Tots, el festival que organitza laSala per a espectadors de 0 a 5 anys, també modifica el seu nom i passarà ser: Festival elPetit. Un certamen que es recuperarà i se celebrarà del 13 al 28 de novembre amb una quinzena de propostes i la 6a edició de l’Encontre Internacional d’Arts per a la (primera) infància, un espai per a la recerca, la formació, el diàleg i el networking obert a professionals del sector i docents que es durà a terme del 18 al 21 de novembre a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell.S’estendrà, a més de Sabadell, a Lleida, Sant Cugat, Montcada i Reixac, Tordera, Sant Quirze del Vallès, Olot, Viladecans, Granollers i Sant Esteve Sesrovires. La iniciativa també arribarà als centres penitenciaris de Wad-Ras i Brians 2 i girarà al voltant dels conceptes de (re)descobrir, (re)pensar, (re)crear i (re)trobar-se a través de les arts.

 

Participació