1 de 10
transport públic

Els pressupostos de l'Estat contemplen per primera vegada el soterrament ferroviari a Montcada

Uns cinc anys i mig d'obres i un pressupost de més de 550 milions d'euros

Pas a nivell al centre de Montcada i Reixach | Adrià Costa
per A.H., Sabadell, Catalunya | 22 d'octubre de 2021 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) han contemplat per primera vegada el soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac. Així li ho ha traslladat el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i Adif al consistori, detallant que el cost total del projecte serà de 565 milions d'euros.

Un cop es doni llum verda als comptes, el 2022 es licitarà i s'adjudicaran les obres i s'ha estimat una execució d'uns cinc anys i mig, amb un finançament de 64,5 milions d'euros el primer any, 34 milions el 2023 i 69 el 2024 i 2025 i la resta s'haurà de tramitar més endavant.


L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, ha explicat que "hi ha hagut un nou requisit en la tramitació de l’expedient que implica que el gestor ferroviari ha de presentar un certificat de disponibilitat pressupostària de la totalitat de l’obra", cosa que permetrà garantir l'execució i evitar "situacions com la de l’estació de la Sagrera que va quedar empantanada durant anys”.

Campos ha celebrat el compromís assolit, "ja no hi ha marxa enrere", si bé ha advertit que el municipi estarà amatent als tràmits que venen ara. L'alcaldessa ha confiat en què el govern espanyol podrà aprovar els PGE al Congrés i ha assegurat que tant bon punt tirin endavant "exigiran" que l'expedient de les obres s'elevi al Consell de Ministres per poder ser adjudicades.
 

Participació