Dos dels acusats dels «9 de Lledoners» estripen la citació: «És un judici polític»

La vista se celebrarà els dies 2 i 3 de novembre als jutjats de Manresa

22 d'octubre del 2021
Actualitzat el 27 d'octubre a les 15:39h
Incidents en la sortida dels presos
Incidents en la sortida dels presos | Pere Fontanals
Els dies 2 i 3 de novembre hi ha previst que se celebri la vista contra nou CDR que van protestar, el febrer de 2019, pel trasllat dels presos polítics de la presó de Lledoners a Madrid. Són els coneguts popularment com els 9 de Lledoners i dos d'ells han estripat la citació i han denunciat que s'enfronten a "un judici polític".

En un vídeo compartit a les xarxes han trencat el document com a mostra de protesta. Prèviament, l'havien recollit als jutjats de Sabadell, i és que hi ha quatre veïns de la ciutat en la causa i un altre de Cerdanyola. De fet, entre aquests hi ha dos que també figuren entre els detinguts en l'operació Judes, duta a terme per la Guàrdia Civil el 23 de setembre de 2019 per diverses localitats catalanes, entre les quals la capital vallesana.
  Fiscalia ha demanat entre tres i set anys de presó i a tots els acusa de desordres públics. A més, per a alguns, ha sol·licitat dos anys de privacitat de llibertat pel delicte d'atemptat a l'autoritat i un altre pel de lesions. D'altra banda, també ha reclamat per a alguns el pagament d'una multa de 900 euros per fer front a un delicte lleu de lesions als tres mossos que van al·legar haver patit contusions i esquinços a les mans i el coll. Així com, indemnitzacions perquè, tal com asseguren, no van poder acudir durant una setmana a la feina: 455 euros a dos i 245 a un altre.

La plataforma, en un comunicat, ha criticat que el judici -en el qual hi ha la Generalitat com a acusació particular- ve motivat per "una identificació arbitrària" d'agents de la policia catalana a nou persones que es manifestaven a les portes del centre penitenciari. Ha qualificat la causa com "una persecució ideològica" i que se'ls encausa "pel dret a l'exercici de protesta".

Acte al mur de la Llibertat
El proper dissabte, 30 d'octubre, hi ha organitzat un acte al mur de la Llibertat, a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Can Feu-Gràcia de Sabadell, sota el títol "9 més a Lledoners".