​Licitades novament les obres per aixecar l’Oficina d’Entitats i Voluntariat a Gràcia

L’esclat del coronavirus va aturar els treballs i l’empresa va renunciar prosseguir l’execució mesos més tard

L'estat en el qual es troba l'edifici
L'estat en el qual es troba l'edifici | Albert Hernàndez
A.H.
23 d'octubre del 2021
Actualitzat el 26 d'octubre a les 12:44h
L’Ajuntament de Sabadell ha licitat una altra vegada les obres per aixecar el que ha de ser la nova Oficina d’Entitats i Voluntariat, situada a la plaça Jean Piaget, a l’antiga escola Riu-sec. El contracte, valorat en 1.713.114,16 d'euros, amb IVA inclòs, té un termini d’execució d’un any i s’espera que aculli també el servei de Participació Ciutadana i el Punt del Voluntariat.

La decisió de concentrar-ho en aquest edifici és perquè permetrà fer tallers, cursos i activitats que ara s’organitzen en d’altres espais per manca d’un espai unificat. També es garantirà acompanyament de forma presencial per la implantació de l’administració electrònica i la tramitació de certificats digitals, entre d’altres.

S’ha tornat a posar a concurs, perquè l’esclat de la Covid-19, el març de 2020, va obligar, entre d’altres mesures, la suspensió de les obres a la via pública durant unes setmanes. Això va obligar a aturar els treballs que hi havia en marxa, l’empresa adjudicatària havia executat un 3,62% del que s’havia pressupostat inicialment.

Un cop es van aixecar les restriccions, la mateixa companyia va trencar l’acord -tenia una partida de 1.731.463,45 euros-, de mútua entesa amb el consistori. D’aquesta manera, fins al moment únicament s’havien fet enderrocs i la gestió d’aquests i és que les obres s’havien engegat al gener.

Gairebé zero consum
L’edifici, un cop estigui enllestit, serà el primer que tindrà un consum gairebé zero, conegut com a nearly Zero Energy Building. Això suposa un alt nivell d'eficiència d'una energètica que s’obté de fonts renovables in situ o de l’entorn i es compleix amb la normativa europea en les noves construccions o rehabilitació que són propietat de les administracions públiques.