Els Mossos de l'àrea de Sabadell defensen el seu paper: «Hem estat on ha calgut»

Una trentena d’agents reben una condecoració en la celebració del Dia de les Esquadra de l’ABP Sabadell

La celebració de l'acte a Fira Sabadell
La celebració de l'acte a Fira Sabadell | Juanma Peláez
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:06h
L’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell ha celebrat aquest dijous, a Fira Sabadell, el Dia de les Esquadres -anul·lada el 2020 i ajornada a l'abril d'enguany-, que ha servit per defensar la tasca que han dut a terme, especialment des de l’esclat de la pandèmia i la posterior desescalada de restriccions: “Hem estat on ha calgut”, ha expressat el cap de l'ABP, Enric Cervelló.

Cervelló, a més, ha dit que "hem estat a l'alçada", malgrat "no disposar de totes les eines" necessàries durant els mesos més crus de la Covid-19. Ha garantit que la zona on treballen els efectius del cos de la policia catalana “és un lloc segur”, tot i que ha puntualitzat que “avui no és un dia per donar dades delinqüencials”.
 

Dos dels agents reconeguts durant l'acte Foto: Juanma Peláez


Tampoc ha volgut pronunciar-se sobre si “el futur serà millor”, en l'àmbit de seguretat, encara que tenint en compte la perspectiva d’aquest últim any i mig, en el qual “hem patit una pandèmia”, però “estarem millor preparats”, ha finalitzat.

L’acte ha servit per condecorar una trentena d’agents per, entre d'altres fites, haver rescatat dues persones atrapades en un incendi, identificar l'autor d'una dotzena de robatoris gràcies a la tècnica d'empremta, detenir una persona per cometre un homicidi, salvar una persona amb aturada cardiorespiratòria i reduir una persona amb brot psicòtic que amenaçava persones al carrer.
 

La foto de família amb tots els policies i l'alcaldessa, Marta Farrés Foto: Juanma Peláez


L'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrès, ha destacat "la bona feina que feu", ha precisat i que és "tan important" per a la ciutadania. Ha posat l'accent en què el cos és "un clar exemple de vocació de servei públic". Ha incidit en els primers dies i setmanes del coronavirus, "tot era incert i vàreu estar al peu del canó", d'això "se'n diu voció de servei", ha rematat.
 

El cap de l'ABP Sabadell, Enric Cervelló Foto: Juanma Peláez