La Faràndula es trasllada a finals del segle XVIII amb «Il barbiere di Siviglia» de Rossini

Tret de sortida a la nova temporada d'Òpera a Catalunya

Un moment de l'obra
Un moment de l'obra | ACN
A.H.
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:06h

El Teatre La Faràndula s'ha traslladat, aquest dimecres al vespre, al segle XVIII amb Il barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini, que ha servit per obrir la nova temporada de la Fundació Òpera Catalunya (FOC), que s'interpretarà a l'equipament municipal fins aquest diumenge.
 

Un moment de l'obra Foto: ACN


L'obra relata el periple amorós entre el Comte d'Almaviva i Rosina, basada en la comèdia homònima de Pierre Beaumarchais, escrita el 1775. Un història amb entrebancs que té personatges com el Dottor Bartolo i Fígaro. El títol està considerat l'òpera buffa més famosa de la història.

Feia 10 anys que no s'incloïa aquesta òpera a la programació del 34è Cicle d’Òpera a Catalunya – 39a Temporada d’Òpera. Es tracta d'una producció pròpia de la FOC amb Pau Monterde a la direcció escènica i Miquel Gorriz com a director assistent. L'elenc el formen el baríton César San Martín en el paper de Fígaro, la soprano Carmen Romeu com a Rosina, el jove tenor Pablo Martínez com a Conte d'Almaviva i el baríton Fernando Álvarez com a Dottor Bartolo. Un repartiment que completen el baix Jeroboam Tejera en el paper de Don Basilio i la soprano Eugènia Montenegro interpretant Berta.

Després del Teatre La Faràndula,Il barbiere di Siviglia anirà fins a Reus, també a Figueres, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Lleida, Tarragona i Granollers, amb onze funcions en total que s'interpretaran fins el 14 de novembre.