Un violador reincident confessa una agressió sexual a una noia en un portal de Montcada i Reixac

Li va posar un ganivet al coll per evitar que cridés i es resistís

El judici a l'Audiència de Barcelona contra un violador reincident
El judici a l'Audiència de Barcelona contra un violador reincident | ACN
A.H.
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:22h
Un violador reincident ha confessat una agressió sexual a una noia el juliol de 2019 en el portal d'un bloc de pisos del barri de Can Cuiàs, a Montcada i Reixac. Així ho ha declarat i acceptat en el judici que s'ha celebrat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona.

Els fets van tenir lloc al voltant de les set del matí del 14 de juliol, que era diumenge, a prop de l'estació de la línia 11 de Metro Can Cuiàs. L'autor confés va seguir la víctima, amb qui va pujar a l'ascensor fins al carrer. Vestia amb una dessuadora negra amb caputxa i un mocador tapant-li part de la cara. La va abordar per darrere, li va posar una mà a la boca perquè no cridés i la va fer caure a terra, sota l'escala. 

Es va posar a sobre d'ella i li va posar un ganivet al coll perquè no es resistís. Amb l'altra mà li va apujar la faldilla i li va tocar els glutis per sobre de la roba interior. Un veí, que baixava per sortir al carrer, es va trobar la noia a terra, sang i l'atacant fugint corrent "després de dir alguna frase en castellà i accent llatinoamericà".

Un altre inquilí va sentir crits al carrer i també va sortir al vestíbul, on va veure que hi havia la jove agredida i amb sang. La víctima, que va patir síndrome d'estrés posttraumàtic i va necessitar ajuda psicològica, va patir alguns talls a les mans quan intentava treure's el ganivet del coll i al mateix coll per la pressió de l'arma blanca. 

Condemnat el 2004 per sis agressions
Els Mossos d'Esquadra sospiten que se li podrien atribuir unes altres agressions sexuals comeses a Cerdanyola del Vallès i el Vendrell, ja que el modus operandi és molt semblant: es mou amb transport públic per buscar les seves víctimes. De fet, gràcies a les imatges de diverses càmeres de seguretat se'l va poder identificar. El 2004 l'Audiència de Múrcia el va condemnar a 11 anys de presó per sis agressions sexuals comeses amb la mateixa manera de fer entre 1999 i 2000, i a sis anys més per un intent d'homicidi el 2002. Totes les penes es van considerar complertes a finals de desembre del 2017.

Quan els agents van anar a escorcollar casa seva, a principis d'agost, l'home va intentar fugir per una finestra, però va ser arrestat. A casa seva hi van trobar la dessuadora que portava el dia de l'agressió, on s'hi van trobar restes d'ADN de la noia assaltada. Fiscalia ha rebaixat la petició de 15 a set anys per admetre els fets. Ha sol·licitat que no s'apropi o es comuniqui amb la víctima durant deu anys més, uns altres deu en llibertat vigilada, cosa que l'obligarà a dur un localitzador electrònic, i que no se li concedeixi el tercer grau penitenciari fins que hagi complert almenys la meitat de la pena imposada, durant la qual haurà de sotmetre's a un programa d'educació sexual.