L'Escola de Restauració al conjunt fabril Sallarès i Deu, més a prop

S'aprova una inversió de més de quatre milions d'euros i un termini d'execució de 16 mesos

Naus de Sallarès i Deu
Naus de Sallarès i Deu | Albert Hernàndez
Y.C.
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:33h
El projecte de l'Escola de Restauració, prevista per construir-se al conjunt arquitectònic Sallarès i Deu de Sabadell ha estat aprovada inicialment per la Junta de Govern Local, reunida aquest dilluns. El Centre d'Innovació Social Tecnològic tindrà un pressupost de 4,4 milions d'euros i un termini d'execució de 16 mesos. 

El projecte pretén una rehabilitació integral de l'edifici per motius normatius, funcionals i de seguretat. L'objectiu de l'Ajuntament és oferir formació sobre les tendències en l'àmbit professional i necessitats reals a partir de continguts que siguin pràctics i, a més, innovadors. La superfície construïda que es recuperarà és de 2.200 metres quadrats.

Aquesta restauració compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER dins la línia d'actuació Espai d'Innovació per la Cohesió Social, fet que suposarà una promoció de la "cohesió social, la inclusió i la lluita contra la pobresa".

El patrimoni industrial de Sallarès i Deu es troba al barri de Gràcia, concretament entre els carrers de Jacint Verdaguer, Cellers, Viladomat i Reina Elionor, però tot i això, s'ha decidit que l'escola de restauració estigui situada només a la parcel·la que es troba al Carrer Cellers, 69.