El barri de la Creu Alta de Sabadell estendrà la festivitat dels 250 anys de vida a Terrassa i Barcelona

Des d’aquest mes d’octubre i fins al maig hi ha programades al voltant d'una trentena d'activitats

La parròquia del barri
La parròquia del barri | Juanma Peláez
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:27h
El 2 de febrer de 1772 “ hi ha documentació dels primers habitatges” escripturats al barri de la Creu Alta de Sabadell, ha explicat el membre de l'Associació de Veïns, Jordi Torguet, i per tal de commemorar els 250 anys, l'organització veïnal ha dissenyat un programa d’activitats que s’estendrà més enllà de les fronteres, no només d’aquest racó del municipi, també de la ciutat i arribarà a Terrassa i Barcelona.

L’agenda d’actes ja arrencarà aquest cap de setmana i s’allargarà fins al maig, amb una caminada des del barri fins al de Sant Pere de la localitat egarenca, “perquè la Creu Alta inicialment formava part” de l'Ajuntament de Sant Pere de Terrassa, que actualment és una àrea més de la cocapital.

No serà la primera vegada que es visitarà la població veïna, s'hi anirà més cops, ha avisat Torguet, però la història de la Creu Alta també té lligams amb Barcelona, “el carrer Jonqueres no es diu així per casualitat”. Tal com ha relatat, hi havia un monestir que es va traslladar “pedra a pedra” a la Basílica de la Puríssima Concepció, al carrer Aragó, cantonada amb Roger de Llúria, on s'hi desplaçaran al gener, a més d'anar a d'altres llocs de la capita catalana.

També hi ha programada una xerrada sobre urbanisme i per Nadal la plantada d'un arbre a la plaça de la Creu Alta. I l'acte central es farà al mateix lloc i dia on es van escripturar les primeres cases. I aquell mateix cap de setmana, entre el 5 i 6 de febrer, hi ha una cita amb el CE Sabadell, "perquè l'estadi de la Nova Creu Alta ens ve implícit".

Dels 250 als 125
Torguet ha xifrat al voltant de la trentena d'activitats, que coincideixen amb èpoques senyalades com Nadal, Carnaval i Sant Jordi, però l'acte final, "que serà com una gala", ha dit, sense avançar el contingut, es durà a terme el 28 de maig, uns dies abans que arrenqui la Festa Major de la Creu Alta, que "farà 125 anys que es va passar de Sant Vicenç a la segona Pasqua. Dels 250 als 125", ha fet broma.

El membre de l'AV La Creu Alta ha precisat que també hi haurà ampolles de cava commemoratives, "una recepta culinària" i "altres sorpreses". Torguet ha recordat que el barri "no és el més antic de Sabadell, però sí el primer", un títol que, tal com ha puntualitzat, ostenta Covadonga.

Programa dels 250 de la Creu Alta by Naciodigital on Scribd