Els comuns i Podem comencen a «caminar» plegats «cap a un projecte de transformació» a Sabadell

Un anunci que es produeix quatre dies després que es confirmés l'expulsió de Marta Morell dels morats

La presentació del nou projecte conjunt
La presentació del nou projecte conjunt | Albert Hernàndez
18 d'octubre del 2021
Actualitzat el 13 de març del 2022 a les 16:46h
A menys de dos anys per celebrar les eleccions municipals s'inicien els primers moviments polítics, Sabadell en Comú i Podem Sabadell comencen a "caminar" plegats "cap a un projecte de transformació" a la ciutat. Així ho ha expressat el portaveu de Catalunya En Comú, i sabadellenc, Joan Mena, aquest dilluns a les portes de l'Ajuntament.

Una candidatura conjunta per als comicis de 2023 i que arriba després d'una mica més de dos anys de "coses que no haurien d'haver passat", ha subratllat i que ha completat la secretària general de Podem Catalunya, Conchi Abellán, "deixar enrere els enfrontaments", en al·lusió al període en el qual la formació morada local va estar liderada per la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell.

Precisament, l'anunci de treballar en un "únic espai", tal com l'ha definit Mena, ha arribat quatre dies després que Morell passés a ser regidora no adscrita al consistori vallesà, un cop es consumés la seva expulsió definitiva de Podem.

Mena ha explicat que es crearà "una taula de coordinació" entre les dues forces per "poder pilotar tot aquest procés de reconstrucció i recomposició de l'espai". No ha avançat noms, perquè ha insistit que la "prioritat" és restaurar allò que va comportar divisió. I en aquest sentit, ha interpel·lat d'altres projectes que "confronten entre si mateixes" quan comparteixen "la Sabadell dels barris, de la cohesió social, de la igualtat d'oportunitats", entre d'altres.

"Un govern ampli d'esquerres"
Mena ha dit que aquesta candidatura "està oberta" a tota la ciutadania que tingui un "comportament ètic, sigui d'esquerres i interposi el bé comú per sobre dels interessos personals" i ha apuntat a "les marees". Ha reafirmat que "som una força d'esquerres i apostem per un govern ampli d'esquerres" i això exclou, tal com ha precisat, la sociovergència i "forces independentistes lligades a la dreta catalana".