1 de 10
medi ambient

Sabadell, «punta de llança» per a la millora de la qualitat de l'aire

Una seixantena de municipis s'adhereixen a una declaració ambiental, en el marc del 2n Congrés de la Qualitat de l'Aire, organitzat a la ciutat

La C-58 a Cerdanyola del Vallès. | Gala Espín
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 15 d'octubre de 2021 a les 13:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sabadell ha acollit, aquest dijous i divendres, el 2n Congrés de la Qualitat de l'Aire i, entre d'altres iniciatives, s'ha impulsat la "Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire" i que l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha situat el municipi amfitrió com a "punta de llança" d'aquesta proposta.

Una iniciativa, tal com ha explicat, que es tradueix en "impulsar des del món local" els canvis per aquest objectiu com ara, la renovació de la flota del transport públic cap a vehicles més sostenibles, la promoció cap a una energia més neta i la implantació d'una Zona de Baixes Emissions, entre d'altres, que vagin en la línia de "la revolució verda"


L'alcaldessa ha detallat que si l'evolució industrial va suposar "una revolució de les xemeneies, en el tèxtil, més soroll... ara anem cap a una altra direcció, silenci, més zones verdes i qualitat de l'aire i sense deixar ningú enrere". Tot i així, ha avisat que no només des del "municipalisme" no es pot agafar aquest responsabilitat, perquè "és la Generalitat la que té les competències" en aquest àmbit i ha demanat que "no es doni l'esquena al món local".

Una línia que ha compartit la tercera tinent d'alcalde de Terrassa, Lluïsa Melgares, "cal implicació", ha subratllat i ha remarcat la importància de compartir amb d'altres ciutats que "tenen inquietud per la lluita contra el canvi climàtic", cosa que, tal com ha puntualitzat, no es revertirà, sinó que es "mitigarà".


Una seixantena de municipis


Un total de 63 ens locals, entre ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Barcelona, s'han adherit a la "Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire". Un compromís que s'ha produït en aquest congrés, organitzat al Cal Balsach, que ha tornat a la ciutat en la segona edició, la primera va tenir lloc també l'octubre, però a Fira Sabadell.

Declaració de Sabadell per la millora de la qualitat de l’aire by Naciodigital on Scribd

Participació