Sabadell projecta plantar més de 2.000 arbres abans d'acabar 2023

Forma part d'una de les mesures mediambientals que preveu l'arribada de deu busos híbrids i quatre elèctrics

Arbres caiguts al bosc de Can Deu
Arbres caiguts al bosc de Can Deu | Plataforma Salvem el Bosc de Can Deu
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:36h
L'Ajuntament de Sabadell preveu plantar més de 2.000 arbres fins a 2023. De fet, la projecció balla entre 2.400 i 2.500, en un pla per "recuperar el verd" a la ciutat, ha dit l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que forma part de l'estratègia "Sabadell més Verda", que busca "naturalitzar" la ciutat.

Començarà en els propers dies, amb 1.042 que seran nous i 1.164 que es reposaran d'una vuitantena de carrers dels set districtes del municipi. A més, de 235 al Districte 6. Són una mica més d'una tercera part dels 6.000 estimats que es desplegaran en els propers cinc o sis anys, en el marc del pla de l'arbrat.

Tot i així, la ciutat n'ha perdut els últims anys per ventades, com la de finals de 2014, i d'altres factors meteorològics com han estat fenòmens com el Gloria. L'any passat, tal com ha detallat, es van plantar 960.

Aquesta és una de les mesures previstes en aquest projecte verd del consistori, que també contempla "més espai per a vianants i bicicletes", amb les connexions en dues rodes amb Sant Quirze i Terrassa, Riu-sec amb el Portal Sud, a l'entorn de la Gran Via i l'enllaç entre Torre-romeu i Poblenou. Farrés, però, ha comentat que també es complementa amb l'aparcament de vehicles i ha afirmat que "si no arriba finançament amb els fons europeus, buscaríem altres vies" perquè són iniciatives ja endegades. 

"Sabadell més Verda" té prevista l'arribada, entre finals de 2022 i principis de 2023, de deu busos híbrids i quatre elèctrics, cosa que suposarà que més de la meitat de la flota de Transports Urbans de Sabadell (TUS) -actualment n'hi ha 65- sigui sostenible, En total, aquesta iniciativa suma una inversió de 30,6 milions d'euros.