Vídeo | Així han quedat els vehicles policials de Sabadell envestits per dues furgonetes en la fugida després de robar

Les dues furgonetes figuraven com a robades a la mateixa Sabadell i Barcelona

La fugida de les furgonetes
La fugida de les furgonetes | SPLCME_Terrassa
11 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 22:15h

Tres agents de la Policia Municipal de Sabadell ferits, de caràcter lleu, i dos vehicles policials danyats en l'espectacular fugida sorpresa de les dues furgonetes que van, presumptament, robar la passada nit a l'interior d'una nau industrial, situada al carrer Sant Ferran, a la coneguda Zona Hermética.

L'intendent major del cos, Joan Antoni Quesada, ha explicat aquest dilluns com es van succeir els fets, que arrenquen amb un avís a les 21.32 hores. En arribar al lloc, "semblava tot en ordre, excepte que faltava un pany" en una de les portes d'accés i quan es disposaven a entrar van irrompre les dues furgonetes a tota velocitat.

L'estat en què va quedar el casc d'un dels agents Foto: Albert Hernàndez


Quesada ha subratllat que "sort vam tenir del soroll dels motors, perquè la situació hagués estat una altra més greu", ja que podria haver-se endut per davant més d'un efectiu policial desplaçat fins al lloc. En canvi, sí que va danyar una motocicleta i un vehicle. Segons ha relatat, els agents van perimetrar la zona abans d'accedir al local.

A partir d'aquí, "es va iniciar una persecució" dels dos vehicles fugats, "un es va perdre camí de Barcelona" i l'altre, tal com ha afirmat, "es va interceptar en una zona boscosa, a Santa Perpètua de Mogoda", perquè els ocupants van sortir corrents. "Va ser molt difícil identificar-los, i el nombre que hi havia. Era fosc i duien passamuntanyes", ha assenyalat.

Furgonetes sostretes
L'intendent ha informat que les dues furgonetes eren robades, una a la mateixa ciutat vallesana i l'altra a Barcelona. Ha recalcat que el robatori "estava perfectament planificat", ja que "per les hores que eren", en una zona on no hi ha moviment i, a més, un altre cotxe els havia dut fins a la zona minuts abans.

L'accés a la nau industrial Foto: ACN


"Quantia alta"
Un dels socis de l'empresa, dedicada a la telefonia i accessoris de la marca Xiaomi, Toni Pérez, no ha quantificat el cost dels productes sostrets, però "una quantia alta", que espera corrobori l'inventari que estan fent. "No sabem com van accedir", ha confessat i ha remarcat que es tractava de "professionals" i "molt precisos".

Els Mossos d'Esquadra, que es van unir a la persecució amb la Policia Municipal, han obert una investigació per identificar els lladres. Tal com han determinat fonts del cos, ja han recuperat les dues furgonetes, però no hi ha, per ara, detinguts.