​Santa Perpètua de Mogoda tindrà un CUAP per donar servei als Vallesos

Està previst que les obres comencin l'any 2022

El nou espai habilitat a l'Hospital Parc Taulí
El nou espai habilitat a l'Hospital Parc Taulí
A.H.
10 d'octubre del 2021
El Departament de Salut construirà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a Santa Perpètua de Mogoda i donarà servei a les poblacions del Baix Vallès -Caldes de Montbui, la Llagosta i Sant Feliu de Codines- i del Vallès Occidental -a més de Santa Perpètua, a Palau-solità i Plegamans-.

S’ubicarà en un edifici del Recinte Firal, amb una superfície de 2.792 metres quadrats, estarà operatiu les 24 hores del dia per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat. Salut ha fixat l’inici de les obres durant l’any 2022, després que en els propers mesos es redacti el projecte i s’aprovi.

La instal·lació del CUAP, tal com ha estimat Salut, evitarà que els veïns d’aquesta àrea hagin de dirigir-se a les urgències dels hospitals. El nou equipament, a més, també comptarà amb radiologia i analítica urgent.

El ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, celebrat el passat 30 de setembre, va donar el primer pas perquè es fes realitat amb la cessió del terreny a la Generalitat per a la construcció del CUAP. L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha recordat els 12 anys que el consistori, les entitats i la ciutadà “hem estat insistents en aquesta reivindicació” i per això, ho ha qualificat com “un èxit col·lectiu”.

El nou equipament està previst dins el Pla estratègic del Vallès Oriental 2019-2022, el Pla d’inversions del CatSalut i el Pla nacional d’urgències de Catalunya, aprovat per Salut el 2017 i s’emmarca en el Pla director d’urgències del territori, que es completa amb l’ampliació de les urgències de l’Hospital de Mollet.