«Octubre trans» per reivindicar la seva despatologització

Entre les activitats hi ha una exposició i una xerrada amb la parella Bel Olid i Pol Galofre

A.H.
09 d'octubre del 2021
Sabadell celebra durant l’octubre que la transsexualitat deixi de considerar-se una malaltia i que té el 23 d’aquest mes el Dia Internacional per la Despatologització Trans. Una fita que té un però, ja que des de 2018 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de considerar-la com a tal, però continua sent una “incongruència de gènere”.

Hi ha diverses activitats previstes com, des del passat dijous, hi ha una exposició al Casal Pere Quart, obra de l’antropòloga Isabel Flores, coneguda com a Laskimal, amb fotografies que mostren les ballroms i el voguing, un ball dels anys 60 de la comunitat afroamericana i llatinoamericana LGTBI als Estats Units.

Una mostra que romandrà fins al 3 de novembre. El 24 d’octubre hi ha en cartell del Teatre Principal La motxilla de l’Ada, que explica el trànsit d’una nena de sis anys i que qüestiona els rols d’identitat de gènere. El dia 28 a la sala d’actes del Casal Pere Quart es durà a terme una xerrada sobre criança flexible amb el gènere, a càrrec de la parella Bel Olid i Pol Galofre.

Un programa d’activitats que servirà com a prèvia a la Fira Trans Laboral, que arribarà a la quarta edició el proper 3 de novembre, quan està prevista la seva organització. La iniciativa de Ca l’Enredus, de l’entitat Actuvallès, tindrà lloc al Casal Pere Quart.