educació

El programa educatiu mediambiental EDUCASSA fa 35 anys amb un exposició itinerant per les escoles

Aigües Sabadell donarà una potabilitzadora portàtil a una zona necessitada, condicionat als compromisos de la ciutadania

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 19:00 |
La presentació dels 35 anys d'EDUCASSA | Albert Hernàndez
El programa educatiu mediambiental EDUCASSA, que impulsa Aigües de Sabadell, arriba als 35 anys i per commemorar aquesta xifra han dissenyat un programa que espera recuperar la presencialitat com en el lliurament de premis del Concurs de Dibuix i la visita a la depuradora de Riu-sec i hi haurà una exposició itinerant que viatjarà per tots els centres escolars de la ciutat.

Es tracta d'una mostra, que duu per títol "Contrast hídric" i tal com ha explicat la directora de Sostenibilitat i Transformació de la companyia, Elisabeth Santacruz, és "d'impacte". Una obra "senzilla, però dura" que ensenya els accessos a l'aigua de tres generacions diferents de dones de diverses parts del món i el seu consum.


Santacruz ha justificat aquest missatge, perquè ha arribat "el moment d'actuar" i segueix la línia de renovació de continguts en el material didàctic de la iniciativa com ara, la introducció de la biodiversitat en els contes infantils, així com l'elaboració d'un vídeo sobre la tasca que desenvolupa l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Riu-sec, ja que és "molt més que un lloc on es neteja aigua", ha subratllat.

Tot i així, la voluntat és reprendre les visites a les instal·lacions, igual que les cites a la Casa de l'Aigua per analitzar el seu cicle a la ciutat, però que les restriccions de la pandèmia ha obligat a suspendre. A més, en el marc d'aquest aniversari, l'empresa donarà una potabilitzadora portàtil d’urgència per a accions humanitàries si s'aconsegueixen 5.000 compromisos per reduir les desigualtats manifestades en l'exposició.


Hub de sensibilització ambiental


Santacruz ha apuntat que, en aquest context de "renovació", s'ha creat un web que concentri les formacions dutes a terme en aquestes tres dècades i "puguin utilitzar directament" els docents i amb la idea que sigui "un hub de sensibilització ambiental" a Sabadell.


El director d'Aigües Sabadell, Xavier Cabanillas, ha enaltit EDUCASSA, per on han passat "més de 150.000 sabadellencs" en aquests 35 anys, fins i tot, "hi ha pares que porten als seus fills i ens comenten que també van assistir-hi". Una iniciativa que fomenta l'ús racional d'un bé escàs i que dona fruits, perquè, tal com ha dit, el consum per dia i habitant a la capital vallesana és de 100 litres, per sota de l'entorn i la mitjana catalana -és de 120-.

 

Participació