1 de 10
Reconeixement

La cooperativa «La Sàrria» de Sabadell, reconeguda als premis Eines 2021

El certamen distingeix les millors iniciatives de transformació social d'àmbit general, vallesà i local

La catalitzadora és un obrador compartit polivalent que busca la transformació eco-social des de Collserola | Aj. de Sant Cugat
per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cooperativa La Sàrria - Ecodistribució, de Sabadell, ha estat reconeguda en la primera edició dels premis Eines, que distingeixen activitats de transformació social emmarcades dins dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. Ho ha estat en la categoria d'àmbit vallesà de projectes de transformació i innovació social en estat preinicial, incipient o de nova creació, amb una dotació econòmica de 2.500 euros.

No ha estat l'únic del Vallès Occidental. L'Obrador Compartit Polivalent La catalitzadora de Sant Cugat ha guanyat en l'apartat de transformació i innovació social en la categoria d'àmbit local. Ahir al vespre, el Teatre-Auditori va acollir la gala del certamen als millors projectes d’emprenedoria social, atorgats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB.


També ha rebut 2.500 euros per la seva voluntat de professionalitzar projectes agro-ecològics al voltant de Collserola buscant la transformació eco-social a través de la creació d'un obrador compartit polivalent. També ha premiat el programa de "Cohabitatge Social en Salut Mental" de la Fundació Sanitària Mollet de Mollet del Vallès i "Un pas endavant per la inclusió laboral" de la Fundació Viver de Bell-lloc de Cardedeu.

Tots els projectes candidats tenen l'objectiu social o del bé comú com a raó de ser de l'activitat comercial derivada, així com incorporar un alt nivell d'innovació social; els seus beneficis han de ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social; i el mètode d'organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l'empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius.

 

Participació