POLÍTICA

Es dissol la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada

Fins al 31 de desembre de 2021 l'agrupació continuarà atenent a les seves obligacions contractuals

per Y.C., Sabadell, Catalunya | 10 d'octubre de 2021 a les 10:00 |
Assemblea de la Mancomunitat Intermunicipal entre Cerdanyola, Montacada i Ripollet. | Cedida
Els municipis de Cerdanyola i Ripollet, que des de 1956 van constituir una Mancomunitat Intermunicipal, amb la unió de l'Ajuntament de Montcada i Reixac l'any 2000, deixaran sense efecte a l'associació a partir del 2022. Així ho han decidit aquesta setmana en una assemblea telemàtica a tres bandes. 

Ja durant l'any 2015 les ciutats van plantejar donar un nou impuls a aquest ens, però el fet que l'estructura no comptés amb cap figura pròpia de Secretaria, Intervenció o Tresoreria, a més d'altres circumstàncies, va suposar que no hi hagués una ràpida resposta als problemes que presentava la Mancomunitat. És per aquest motiu que tots tres municipis han conclòs en aprovar la dissolució de l'ens tot i que continuaran treballant en projectes que siguin beneficiosos per al conjunt d'ajuntaments.


Aquest fet es demostra amb la signatura de convenis de col·laboració, acords i subvencions que s'han fet fins avui dia, com és la reclamació per a la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, a la que també s'ha afegit Barberà. A més, la bona entesa de les alcaldies de Cerdanyola i Ripollet, les ha impulsat a crear un nou espai de participació per als barris compartits de Pont Vell i Tiana i Quatre Cantons. 

Cal tenir en compte al Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'Àrea Metropolitana de Barcelona o la Diputació, administracions supramunicipals amb les quals també podran rebre recursos. La Mancomunitat Intermunicipal encara es mantindrà activa fins al 31 de desembre de 2021, dia que s'acaba el seu període contractual i deixen de ser efectives les seves responsabilitats.

 

Participació