espai públic

Comencen les obres de la fase 1 del Parc del Nord

Els treballs s'allargaran durant 10 mesos

per A.H., Sabadell, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 18:56 |
El simulacre del futur parc del Nord | Ajuntament de Sabadell
Les obres de la fase 1 de la urbanització del Parc del Nord començaran dimecres vinent, dia 13 d'octubre. Uns treballs que permetran que hi hagi 76.000 metres quadrats d'àrea verda i 570 arbres nous, a més d'una àrea d'esbarjo per a gossos de 1.000 metres quadrats i jocs infantils, entre d'altres. 

Les intervenciones s'allargaran durant uns 10 mesos, cosa que situa el final el proper l'estiu o principi de la tardor. Precisament, en aquest darrer període es farà la plantació de vegetació i enjardinament perquè coincideix amb l'època de l'any més adient per a cada espècie. Tot i la presència de maquinària, l'Ajuntament de Sabadell ha garantit que es podria accedir als equipaments esportius propers. 


El projecte té un cost de 2,2 milions d'euros, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI). Aquest anunci d'inici d'obres arriba després que, el passat mes de juliol la Junta de Govern Local adjudiqués el contracte

La transformació d'aquest espai dona resposta a una llarga reivindicació veïnal, a la qual se li va començar a donar forma l'anterior mandat i que s'ha treballat amb la Comissió del Parc del Nord. Amb aquesta urbanització es podrà recuperar el corredor ecològic de l'antic Torrent del Capellà i millorarà la connexió amb aquest barri, la Plana del Pintor, Ca n’Oriac i Can Puiggener.

 

 

Participació