La Síndica de Sabadell avisa de la necessitat d'un espai per acollir gats

Fa la petició arran d'una denúncia per acumulació d'aquests animals i la saturació de la protectora

Tereza Reindlova jugant amb un dels gats
Tereza Reindlova jugant amb un dels gats
A.H.
08 d'octubre del 2021
La Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha advertit de la necessitat que a la ciutat hi hagi un espai per acollir gats, així com establir un protocol per a la recollida i reubicació d'aquests animals. Així ho ha fet arran d'una denúncia per l'acumulació de felins en un habitatge de la ciutat.

Una queixa que ha servit per adonar-se que hi ha una "insuficiència" de llocs. Per això, ha instat s'estudiï una solució per a situacions que es donin en el futur, a més de "la reubicació urgent" i "la neteja" de l'immoble on es troben els gats. A més, ha subratllat que, d'acord amb les notificacions municipals que ha rebut, la Protectora de Sabadell "està al límit de la seva capacitat i és impossible acollir entre 20 i 30 gats més".

Així mateix, el consistori ha admès que s'han buscat "santuaris o refugis", però no han obtingut resposta i l'opció d'adopció "no és ràpida" i "encara no han trobat cap associació que faci l'acollida". Tanmateix, l'administració local està treballant en la construcció d'una residència de gats en un espai municipal.

D'altra banda, l'Àrea d'Acció Social ha comprovat que ja el 2013 hi havia coneixent del mal estat de l'habitatge, però no s'ha actuat al respecte. En aquest sentit, ha recordat que l'Ajuntament "té les competències en matèria de control sanitari d'edificis, habitatges i llocs de convivència humana", malgrat els veïns siguin els responsables de la correcta conservació dels immobles.