La plantilla del Banc Sabadell comença la primera de les dues jornades de vaga

És la primera duta a terme a l'entitat i té un seguiment de més del 50% a Catalunya, segons els sindicats

Un caixer de Banc Sabadell, ple de cartells contra l'ERO
Un caixer de Banc Sabadell, ple de cartells contra l'ERO | ACN
A.H.
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:28h
La plantilla del Banc Sabadell ha començat, aquest dimecres, la primera de les dues jornades previstes de vaga -l'altra se celebrarà, en principi, aquest divendres-, en el marc de la negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que, per ara, afecta a 1.730 persones arreu de l'Estat.

Una mobilització que ha arribat quan s'enceta el tram final de les converses per a l'aplicació de la mesura. Aquest dimarts es va celebrar la cinquena de les nou sessions de la mesa negociadora i segons els sindicats -UGT, SICAM-APROBAS, Alta, Cuadros GBS i Intersindical- les postures estan "allunyades". Durant la trobada van rebre un document que planteja la "forçositat i mobilitat geogràfica" i suposa una "modificació substancial" de les condicions de treball.  

Aquesta ha estat la primera vaga general en la història de l'entitat financera. Segons els representants dels treballadors, ha estat secundada per més del 50% a Catalunya, mentre que fonts properes a l'empresa l'han situat en el 40% a tot l'Estat. Ha coincidit amb una protesta que a terres catalanes s'ha organitzat a Barcelona, a la seu de l'avinguda Diagonal.