Aprovada una modificació de la taxa de residus que busqui un increment del reciclatge dels sabadellencs

La moció de Cs aconsegueixen els suports de totes les formacions, excepte ERC, que s'absté

Bústies de recollida de residus a Sabadell
Bústies de recollida de residus a Sabadell | Ciutadans Sabadell
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:57h
El ple ordinari del mes d'octubre de l'Ajuntament de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha aprovat, amb els vots de PSC, Podem, la Crida per Sabadell i Junts per Sabadell i l'abstenció d'ERC la moció de Cs perquè es modifiqui la taxa de residus en la línia que busqui unincrement del reciclatge.

El regidor de la formació, José Luis Fernández, ha interpel·lat el govern municipal per saber "d'una vegada quin és el model, què es vol fer amb la taxa". Ha recordat que en l'any de la pandèmia i el previ s'han recollit pràcticament les mateixes tones, 36.000 i 37.000, respectivament. Una línia ja mostrada en el decenni 2010-2020 "es recicla el mateix i això és un fracàs".

Ha avisat que la Unió Europa "ens castigarà" per aquesta manca de reciclatge i ho ha atribuït "perquè no té beneficis" i ha alertat que "s'està amagant un problema sota la catifa". Des del govern municipal, primer la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha avançat que s'està treballant perquè actualment no hi ha equitat, i, després, el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, ha explicat que s'ha encarregat un estudi sobre el model i taxa a implementar a la ciutat.

Rodríguez ha admès que les xifres de recollida selectiva són "insuficients", però ha puntualitzat que tenen "la mateixa problemàtica" ciutats com Terrassa i Rubí. La regidora d'ERC, Èlia Soriano, ha dit que "sota el paraigües del verd" es buscarà pujar l'impost i ha subratllat que hi ha dos debats: la taxa i el model i ha replicat que localitats veïnes com la cocapital "quan toquen la taxa, l'incrementen".